"Konačno ih dobili, tolika fama bila oko Srbije"

Hrvatski vaterpolista Luka Lončar rekao je da je ekipa bila borbena do kraja i da je zasluženo pobedila Srbiju u polufinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Izvor: B92, Beta

Petak, 28.07.2017.

09:33

FOTO: VSS/UNIQA

"Fantastična utakmica cele ekipe, čestitam saigračima i celom stručnom štabu. Bila je to velika utakmica, i Srbija je igrala fantastično, ali i mi. Do poslednje sekunde se nije znalo ko će pobediti. Sva sreća da smo držali fanatičnu borbenost do kraja i zasluženo smo slavili", rekao je Lončar, prenosi Hina.

Hrvatska je pobedila Srbiju sa 12:11 u polufinalu šampionata sveta.

"Hvala Bogu da smo dobili, radi nas i radi hrvatske javnosti koja je priželjkivala tu pobedu. Mislim da smo pokazali zajedništvo i hrabrost i napokon pobedili Srbiju oko koje je bila tolika fama, iako smo i mi sami znali da vredimo. To je sport, oni su dobijali pre, mi sada, a sigurno je još puno duela ispred nas. Ko bude više inspirisan u datom trenutku, taj će pobediti", kazao je vaterpolista Anđelo Šetka.

Hrvatska je prvi put u polufinalu povela pet minuta pre kraja, kada je Ante Vukičević pogodio s igračem više za vođstvo 11:10.

"Poslednji put se isto dogodilo pre deset godina u Melburnu, prolazilo mi je kroz glavu da će se isto ponoviti na godišnjicu. Mislim da smo opet pokazali karakter i mentalnu snagu i izdržali sve njihove pritiske i na kraju poveli u poslednjoj četvrtini i uspeli da izdržimo do kraja", rekao je Ivan Buljubašić.

Hrvatska će sutra u finalu igrati protiv domaćina Mađarske, koja je u prvom polufinalu svladala Grčku sa 7:5.

"Sada se okrećemo finalu, nemamo vremena za puno odmora, nadam se da ćemo uspeti da uradimo isto što i Srbi pre tri godine na Evropskom prvenstvu i pomrsiti im račune u finalu. Znamo po što smo došli, idemo do kraja", dodao je Buljubašić.

Hrvatski selektor Ivica Tucak je nakon pobede protiv Srbije bio vrlo kratak: "Za dva dana će biti još draža".

Finale je na programu u subotu od 20.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: