"Rio ništa ne znači, nije finale pre finala"

Kapiten vaterpolista Filip Filipović smatra da su Srbija i Hrvatska pokazale najviše na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 27.07.2017.

08:30

Photo by Adam Pretty/Getty Images

'Delfini' će igrati protiv Hrvatske u polufinalu u Budimpešti, a ta utakmica na programu je od 22 sata.

"Hrvatska i mi smo pokazali najbolji vaterpolo do sada. To nije finale pre finala, tek je polufinale. Znamo se veoma dobro, znamo gde su najjači, nema iznenađenja. Ko bude više pokazao u vodi ide u finale", rekao je Filipović.

Izabranici Ivice Tucka do borbe za finale stigli su teškim trijumfom nad Italijom.

"Hrvatska je bila bolja od Italije ali jedno 30-40 odsto da bi dobila utakmicu. To je realnost. Svaka im čast šta su izdržali. Nije bilo lako ni nama koji smo gledali, a kamoli njima koji su od početka do kraja bili kao sa igračem manje", aludirao je naš kapiten na suđenje u ovom meču.

Hrvati kažu da su šanse podeljene?

"To je njihovo pravo i mislim da su realni".

Ovo će ujedno biti i repriza finala Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

"Ni oni, ni mi nismo na nivou Igara. To ništa ne znači. Dosta zavisi od nas i potrudićemo se da tako bude i sutra. To sam rekao na početku i to mislim i sada", zaključio je Filipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: