Organizatori OI u Riju duguju 40 miliona

Organizatori Olimpijade u Rio de Žaneiru zatražili su pomoć od Međunarodnog olimpijskog komiteta kako bi poveriocima isplatili dug od oko 40 miliona dolara.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 06.07.2017.

09:23

Organizatori OI u Riju duguju 40 miliona
Getty images

Predstavnik organizacionog odbora Rija Mario Andrada rekao je da će se zvaničnici sastati sledeće nedelje u kancelarijama MOK u Švajcarskoj i dodao da bi MOK mogao da pomogne u dijalogu sa Vladom Brazila kako bi se izmirila dugovanja.

Međunarodni olimpijski komitet bio je oprezan u saopštenju u kome se navodi da sada, nažalost, oni nemaju pouzdane i razumljive informacije od nadležnih.

Prema ugovoru, gradovi i države domaćini dužni su da plaćaju olimpijske dugove.

Na Olimpijskim igrama u Riju bilo je organizacionih problema, dok se zemlja suocila sa nizom korupcijskih skandala i najgore recesije u poslednjim decenijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

19 h

Podeli: