"Zbog Srbije rizikovao karijeru, a oni me šutnu"

Štoper Alanje i mladi reprezentativac Srbije Darko Lazić ogorčen je jer ga nema na spisku za Evropsko prvenstvo u Poljskoj. istakavši da to nije zaslužio.

Izvor:

Sreda, 24.05.2017.

10:24

Getty Images

Lazić kaže da je u dresu 'Orlova' protiv Norveške nastupao pod jakim bolovima i pod injekcijama, kao i da je time ugozio karijeru, ali da ne žali zbog toga.

"Za reprezentaciju u baražu protiv Norveške sam igrao pod jakim bolovima i pod injekcijama, to mogu da potvrde tadašnji doktor i selektor jer sam to u dogovoru sa njima uradio. Sve to sam stavio u peti plan, ne drugi, nego peti, zbog reprezentacije jer nisam hteo da je ostavim na cedilu. I ne žalim zbog toga!", stoji u uvodu Lazićevog obraćanja koje je dostavio 'Sportskom žurnalu'.

Obrazloženje selektora Nenada Lalatovića bilo je da Lazić ne igra od odlaska u Tursku.
StarSport
"To da ne igram jer sam povređen priče su za malu decu. U poslednje dve i po godine nisam trenirao dvadesetak dana ukupno. Zbog te reprezentacije sam možda i rizikovao karijeru, ali to niko ne zna da ceni. Dao sam sve za reprezentaciju, živeo za ovaj poziv, i mislim da nije pošteno da mi tako vrate. U sadašnji klub sam došao malo rovit zbog baraža i imao manju minutažu, ali to da nisam uopšte igrao i da imam dve povrede nije tačno. Naravno, niko iz FSS me nije ni pozvao da pita – 'Kako si? Šta se dešava?''. Time su pokazali kakvi su ljudi", ističe bivši defanzivac Crvene zvezde.

"Nije u redu da momci koji su izneli kvalifikacije ne budu pozvani, a neki igrači debituju na Evropskom prvenstvu. Nepravda mi se nanosi treći put, pre toga su me isto dva puta sklonili sa Evropskog prvenstva za igrače do 17 i 21 godine, a kad je u baražu bitna pobeda onda se šalje poziv i posle me šutnu!? Opet naglašavam da je jako glup razlog da sam povređen i da nisam u treningu jer je svako iz reprezentacije mogao da pozove klub i da proveri da treniram", zaključio je Lazić saopštenje.

Evropsko prvenstvo održaće se od 16. do 30. juna, a Srbija će utakmice grupne faze igrati u gradu Bigodšć, protiv Portugala, Makedonije i Španije, a izostanak Lazića nije jedino iznenađenje na Lalatovićevom spisku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: