Opet dominacija Karija, Dejvis bez 24 miliona

Posle jednoglasne odluke da Stef Kari postane najkorisniji igrač u NBA logično je što je plej Voriorsa dobio svaki glas i kada je biran najbolji tim lige.

Izvor: NL

Četvrtak, 26.05.2016.

22:49

Opet dominacija Karija, Dejvis bez 24 miliona
Foto: Getty images

On je imao 645 bodova, a iza njega je ostao Lebron Džejms sa osam bodova manje.

Prvu petorku kompletiraju plejmejker Oklahome Rasel Vestbruk, najbolji defanzivac lige Kavaj Lenard i centar Los Anđeles Klipersa Deandre Džordan.

Džejmsu je ovo deseti put da je izabran u najbolji tim NBA, i sada je drugi na listi sa najviše biranja u prvu najbolju petorku lige u istoriji. Samo dva igrača su po 11 puta bila u prvoj petorci lige, a to su Kobi Brajant i Karl Maloun.

Igrač koji je dobio najviše glasova, a da nije ušao u tim je Kevin Durant sa 452 poena. Uz njega drugu petorku čine i Drejmond Grin (Golden Stejt), Kris Pol ( Los Anđeles Klipers), Demijan Lilard (Portland) kao i Demarkus Kazins, koji je izabran iako Sakramento nije ušao u plejof.

Izabrana je i treća petorka koju čine Kajl Lauri (Toronto), Klej Tomson (Golden Stejt), Andre Dramond ( Detroit), Lamarkus Oldridž (San Antonio) i Pol Džordž (Indijana).

Posle očajne sezone Nju Orleans Pelikansa Entoni Dejvis ovoga puta nije ušao u najbolji tim lige, što će ga koštati 24 miliona dolara. Toliko je iznosila klauzula u ugovoru u slučaju da dobije ovo priznanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: