Klop: Učinićemo sve u finalu za ovaj divan klub

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da će njegovi fudbaleri u finalu Lige Evrope protiv Sevilje gledati da "iskoriste priliku" i osvoje trofej.

Izvor: ÐN

Petak, 06.05.2016.

10:10

Klop: Učinićemo sve u finalu za ovaj divan klub
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale drugog po jačini evropskog takmičenja, pošto su na svom terenu u revanš utakmici pobedili Viljareal sa 3:0.

"Kada odigrate utakmica kakvu smo mi odigrali u revanšu protiv Viljareala, onda jednostavno želite da učiniti sve, a to ćemo mi pokušati u finalu. Pokušaćemo sve u finalu da učinimo za ovaj divan klub", rekao je Klop.

Liverpul je na Enfildu poveo u sedmom minutu autogolom kapitena Viljareala Bruna Sorijana, vođstvo je duplirao Danijel Staridž u 63. minutu, a konačan rezultat postavio je Adam Lalana u 81. minutu.

"Sjajno veče i briljantna igra moje ekipe. Prvih pola sata bilo je mnogo emocija. Izgubili smo strpljenje u poslednjih 15 minuta prvog dela. U drugom poluvremenu plan je bio da nastavimo sa strastvenim fudbalom, ali s tim da više koristimo mozak i na kraju završilo se sjajno", rekao je Klop.

Liverpul će u finalu igrati protiv Sevilje, koja je u Španiji pobedila Šahtjor sa 3:1 i ukupnim rezultatom 5:3 izbacila ga iz takmičenja.

Finale Lige Evrope na programu je 18. maja u Bazelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: