Nova vest
Vaterpolo

Subota, 22.11.2008.

23:19

LEN: Voša nerešeno, poraz Beograda

Vaterpolisti Beograda izgubili su od ruskog Sinteza sa 10:6 (2:3, 0:3, 1:3, 3:1) u osmini finala LEN kupa.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Najefikasniji u našem timu bio je Marko Matović sa 3 pogotka, a po jedan su dali Mateja Lončarić, Ivan Basara i Viktor Rašović. Vojvodina, drugi srpski predstavnik, izborila je povoljniji rezultat, pošto je igrala nerešno 10:10 (2:4, 2:2, 5:3, 1:1) sa grčkim Hiosom u gostima. Strelci za Novosađane bili su Petar Filipović (tri gola), a sedmorica igrača dali su po jedan. Revanši su na programu 13. decembra.

Sintez iz Kazanja, branilac trofeja u LEN kupu, meč je prelomio u drugoj i trećoj četvrtini. Beograd je na svom plivalištu dobro počeo meč, vođstvom od 1:0, a potom i 2:1. Ipak, nekoliko promašenih kontri polovinom meča koštale su srpski tim povoljnijeg rezultata. Marat Zakirov zabeležio je tri pogotka za Ruse, a srpski internacionalac Dejan Savić i Tomas Šervitis postigli su po 2.

Centar Beograda Mateja Lončarić u izjavi za B92 kaže da je presudilo veće iskustvo Sinteza.

„Poštujemo ruski tim, ali smo u meč ušli bez respekta, iz sve snage. U prvoj četvrtini smo videli da možemo da se nosimo sa njima, ali je u drugoj i trećoj četvrtini došlo do velikog pada koncentracije kod nas. Oni su to kao iskusna ekipa maksimalno iskoristili i rezultatski se odvojili. U poslednjoj deonici smo izvukli maksimum i uspeli da smanjimo rezultat“, rekao je Lončarić za B92.

Kompletni rezultati prvih mečeva osmine finala:
Oradea (Rumunija) - Barselona (Španija) 6:9
Panionios (Grčka) - Sent Andreu (Španija) 11:5
Hios (Grčka) - Vojvodina (Srbija) 10:10
Mornar (Hrvatska) - Dinamo Moskva (Rusija) 11:7
Kataro (Crna Gora) - Seged (Mađarska) 5:4
Beograd (Srbija) - Sintez (Rusija) 6:10
Posilipo (Italija) - Primorje Rijeka (Hrvatska) 12:6

nedelja:
Honved (Mađarska) - Vuljagmeni (Grčka)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu