Preokret Partizana za drugu pobedu

Košarkaši Partizana pobedili su Metalac u Pioniru 84:77 u petom kolu ABA lige i tako upisali drugi trijumf u regionalnom takmičenju.

Izvor: MN

Subota, 25.10.2014.

19:00

Default images

Timu iz Valjeva ovo je peti poraz, a "crno-beli" su do pobede došli nakon preokreta, jer je Metalac vodio tokom većeg dela meča.

Najbolji u pobedničkom timu bili su Andrić sa 18 poena (1/3 za dva, 5/9 za tri, 1/1 slobodna bacanja) i Milutinov sa 17, bez promašaja, uz osam skokova.

Bogdanović je meč završio sa 14 poena, Murić je dodao 11, a Tepić 7.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Kutlešić i Tododrović sa po 12 poena, a po 10 su ubacili Majstorović i Ljubičić. Dvocifren je bio još Bakić sa 11 poena.

Metalac je bio bolji tokom celog prvog poluvremena, a nekoliko navrata je imao i više od 15 poena prednosti. Partizan je zaigrao bolje u drugom pouvremenu i uspeo da se rezulttski približi, da bi na kraju treće četvrtine prvi put i poveo na meču. U poslednjoj četvrtini "crno-beli" su čuvali prednost i na kraju uspeli da trijumfuju.
Tok meča:

Petorka Partizana na strartu: Tepić, Murić, Marinković, Milutinov, Gagić

Petorka Metalca: Bakić, Kutlešić, Otašević, Jevtović, Todorović

Gosti iz Valjeva meč su otvorili serijom 5:0, a sve poene postigao je Todorović. Seriju Metalca prekida Gagić sa slobodnih bacanja, jer ga je prethodno faulirao Todorović. I naredna dva poena za Partizan sa slobodnih bacanja, sada je oba puta precizan bio Milutinov. Metalac čuva prednost, a osim Todorovića poene su postigli Kutlešić i Jevtović (11:6). Pred kraj prve četvrtine ti iz Valjeva je stigao i do dvocifrene prednosti (19:9). Metalac je bolje igrao pod košem, pogodio jednu trojku iz četiri pokušaja, dok je Partizan bio neprecizan iz pet pokušaja van linije 6.75. Prva četvrtina završena je rezultatom 23:12 za goste.

I u drugoj četvrtini promašaje Partizana Metalac kažnjava i povećava prednost, a u nekoliko navrata bilo je i plus 16. Za "crno-bele" po osam poena do sada su postigli Milutinov i Gagić, dok je Bogdanović upisao šest. Murić je bez poena, ima jedan promašaj za dva i četiri za tri poena. Na drugoj strani ističu se Todorović sa devet i Majstorović sa osam poena. Pred kraj poluvremena Partizan je smanjio zaostatak na deset poena, Todorović postiže novu trojku za Metalac, a potom se i Murić konačno upisuje u strelce. Druga četvrtina završena je rezultatom 45:34 za Metalac.
Partizan je bolje počeo drugo poluvreme, napravio seriju 8:0 i stigao na samo četiri poena zaostatka - 46:42. Tepić postiže poene za minus dva, potom je imao priliku da svo timu donese izjednačenje, ali je promašio oba slobodna bacanja, međutim to ispravlja Milutinović za 49:49. Seriju "praznih" minuta prekida Bakić, a za Partizan poene je postigao Bogdanović. Andrić postiže trojku za prvo vođstvo ekipe Duška Vujoševića na utakmici (54:51). Treća četvrtina je završena rezultatom 59:57 za Partizan, koji je ovaj period igre dobio 25:12.

Andrić je na početku poslednje četvrtine pogodio trojku za plus 5, Kutlešić na drugoj strani ubacuje četiri poena. Nijedna ekipa ne uspeva da se "odlepi" rezultatski. Partizan je bio bolji u skoku, a poenima Murića i Bogdanovića stiče osam poena prednosti tri minuta pre kraja meča (75:67). Do kraja nije bilo previše neizvesnosti i Partizan upisuje drugu pobedu 84:77.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

260 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: