‘Grobari’ provocirali Totenhem

Navijači Partizana istakli su uvredljiv transparent na račun fudbalera Totenhema tokom meča prvog kola Lige Evrope.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

21:33

Default images

Duel između Partizana i Totenhema završen je bez golova, ali su dobar utisak koji su ostavili igrači na terenu pokvarili navijači na tribinama antisemitskim transparentom.

Na južnoj tribini stadiona ‘crno-belih’ u jednom trenutku se pojavio transparent na kojem je pisalo “Only Jews and Pussies”, čime se aludiralo na to što londonski klub ima veliki broj navijača među Jevrejima. Transparent je urađen u stilu logoa serije Mućke, koja u Engleskoj nosi naziv “Only Fools and Horses”.

Poznato je koliko su britanski klubovi u prošlosti bili osetljivi na takvu vrstu uvreda i provokacija, pa ostaje da se vidi da li će Partizan biti kažnjen zbog takvog ispada od strane Evropske fudbalske unije.

Engleski mediji prenose da su zvaničnici UEFA uslikali baner i da se očekuje da će to biti uključeno u izveštaj delegata, kao i da očekuju oštru kaznu za Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: