Rondo traži trejd iz Seltiksa

Bek Bostona Radžon Rondo navodno je tražio trejd ovog leta, pošto ne želi da produži ugovor sa Seltiksima, prenosi ESPN.

Izvor: JT

Ponedeljak, 01.09.2014.

09:29

Default images

Rondu ugovor sa Seltiksima ističe 2015. godine, a kao potencijalni timovi koji bi bili zainteresovani za trejd pominju se Sakramento Kingsi i Los Anđeles Klipersi.

Kingsi jer im je potreban profil igrača kakav je Rondo – mlad, dobar asistent, igra odbranu. S druge strane, Klipersi zbog Rondove veze sa Dokom Riversom, koji je pre nekoliko dana potpisao novi, petogodišnji ugovor.

Rondo je, zanimljivo, do sada odbijao pomisao o trejdu iz Bostona, za koji igra od 2006. godine.

Odlično mi je u Bostonu. Imam divan dom ovde. Imam najbolje komšije na svetu i ne želim da odem. Za sada sam deo Seltiksa“, rekao je Rondo u junu.

Ronda su kao 21. pika na NBA draftu izabrali Finiks Sansi, ali je trejdovan u Seltikse. Od tada se izborio za mesto jednog od nosilaca igre Seltiksa, čemu u prilog govori da je trenutno šesti najbolji asistent u istoriji kluba, a treći po broju ukradenih lopti.

Međutim, tokom poslednje dve sezone imao je velikih problema sa povredom. U januaru 2013. na utakmici sa Majami Hitom pokidao je prednji ukršteni ligament i propustio je ostatak sezone, da bi se na teren vratio tek posle godinu dana.

Od početka karijere, Rondo je prosečno beležio 11,1 poen, 4,6 skokova i 8,4 asistencije po utakmici u regularnom delu sezone, a 14,5 poena, 6 skokova i 9,2 asistencija u plej-ofu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: