Zvezda nadigrala Jagodinu - 3:0

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Jagodinu pred 12.718 gledalaca na svom terenu sa 3:0, u 2. kolu Jelen Superlige.

Izvor: B92

Subota, 16.08.2014.

21:00

Default images

Šampion Srbije odigrao je veoma dobru utakmicu protiv osvajača Kupa, a duel je obeležio kapiten crveno-belih Nenad Milijaš.

On je u 37. minutu postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca, a bio je i asistent kod trećeg pogotka Darka Lazovića u 66. minutu.

Strelac drugog gola bio je Đorđe Rakić u 47. minutu. Zvezda sada posle dva kola ima maksimalnih šest bodova uz gol razliku 5-0, dok Jagodina posle prve dve runde ima samo jedan bod.



Tok meča:

Pra početka utakmice na našem najvećem stadionu odana je počast preminulom Vladimiru BVeari, nekadašnjem golmanu Zvezde.

Crveno-beli su krenuli ofanzivno, kao i na prvom meču, ali je odbrana Jagodine bila dobro postavljena. Gosti su u devetom minutu organizovali opasnu kontru koju je zaustavio Mijailović dobrom intervencijom.
Starsport
Zvezda je igrala sve bolje što je meč odmicao, a u 16. minutu posle akcije Pečnika prvu šansu propustio je Lazović. U nastavku te akcije Milijaš je bio u idealnoj situaciji, pokušao je da proigra Rakića koji je imao prazan gol ispred sebe, ali je to loše uradio pa je šansa propala.

U 19. minutu Zvezda je organizovala fantastičan napad. Mijailović je pvratnom loptom pronašao Savićevića čiji udarac je golman Jagodine nekako odbranio.
Starsport
Nakon nekoliko odličnih akcija i šansi Zvezde, Jagodina se oslobodila pritiska i imala je nekoliko pasnih pokušaja. Ipak, golman mlade reprezentacije Rajković pokazao je koliki potencijal poseduje sa nekoliko odličnih intervencija.

Dobru šansu u 36. minutu imao je Lazović, ali je njegov pokušaj iz slobodnog udarca odbranio golman Perić. U 38. minutu Nenad Milijaš je doveo Zvezdu u vođstvo evrogolom sa preko 30 metara. Kapiten crveno-belih izveo je maestralno slobodan udarac, a lotpa se od gornji deo stative odbila u gol gostiju.
Starsport
U nastavku prvog dela Zvezda je imala još nekoliko opasnih napada, ali nije imala završnicu, pa je nakon prvih 45 minuta ostalo 1:0.

Već u 48. minutu Zvezda je duplirala prednost. Odmah su crveno-beli krenuli da napadaju, nisu branili vođstvo, a posle greške golmana Jagodine pogodio je soporavani Rakić. Napadač crveno-belih nije imao težak posao, sačekao je i lagano pogodio mrežu gostiju.

Nastavila je Zvezda sa napadima i posle drugog gola. Igrali su crveno-beli znatno rasterećenije, a posle serije dobrih napada u 67. minutu pogodio je i Lazović. Njega je fantastičnim dodavanjem pronašao Nenad Milijaš, a osmica Zvezda dobro je prihvatila loptu i savladala Perića po treći put.

U finišu utakmice i Jagodina je imala nekoliko dobrih prilika, ali je mladi golman Rajković bio odličan, pa je ostao nesavladan i posle druge utakmice u prvenstvu.

Crvena zvezda: Rajković, Mijailović, Lazić, Pavićević, Petković, Savićević, Lazović, Milijaš, Kovačević, Rakić, Pečnik.
Jagodina: Perić, Filipović, Gašić, Milinković, Savković, Arsenijević, Mitošević, Cvetković, Šušnjar, Martinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: