UEFA: Kurtoa može da brani

Golman Atletiko Madrida Tibo Kurtoa moći će da nastupi u polufinalu Lige šampiona na mečevima sa Čelsijem, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Izvor: SO

Petak, 11.04.2014.

12:44

Default images

Kurtoa je već treću sezonu na pozajmici u Atletiku iz Čelsija, a prilikom potpisivanja ugovora o transferu dogovoreno je da on neće moći da igra protiv matičnog kluba ako Atletiko ne plati određenu sumu novca.

“Integritet takmičenja je osnovni prinicp UEFA. U pravilima Lige šampiona i u pravilima UEFA jasno piše da je striktno zabranjeno da neki klub na bilo koji način utiče na to koje će igrače protivnička ekipa izvesti na teren. Zato je i eventualna takva stavka u dogovoru dva kluba za UEFA nevažeća i ništava. Svaki pokušaj da se naša pravila prekrše biće sankcionisan“, navodi se u saopštenju UEFA.

Kurtoa je prešao iz Genka u Čelsi 2011. godine, ali je od tada na pozajmici u Atletiku i nametnuo se kao jedan od najboljih golmana u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: