Dupla pobeda Zvezde protiv Laborala

Košarkaši Crene zvezde pobedili su Laboral Kuču u Kombank areni sa 81:65 u 9. kolu Evrolige.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2013.

18:26

Default images

Tim Dejana Radonjića, koji je još u prošlom kolu izgubio šansu za plasman u Top16, stigao je tako do skora 3-6 pobedivši španski tim drugi put ove sezone.

Zvezda je sjajno počela meč, imala je u drugoj deonici u nekoliko navrata 21 poen prednosti, a gosti su u trećoj četvrtini spustili na šest.

Ipak, crveno-beli su odbili taj nalet gostiju i na kraju su sasvim zasluženo ostvarili još jedan trijumf u najjačem evropskom takmičenju.
Jaka Blažič odigrao je verovatno najbolji meč od dolaska u Zvezdu. Imao je 24 poena (4-4 trojke) i 4 skoka, a odličnu podršku imao je u Ivanu Radenoviću (11 poena i 8 skokova) i Bobanu Marjanoviću (9 poena i 9 skokova). 11 poena na kraju je imao i Čarls Dženkins. Na drugoj strani, Volter Hodž ubacio je 15, a Hamilton 13 poena.
Zvezda je veoma dobro otvorila duel na oba kraja parketa. Odbrana je odlično funkcionisala, u napadu su Radenović, Marjanović i Nelson vodili glavnu reč u Serđo Skariolo je posle šest minuta morao da zatraži tajm-aut (15:2).

Uspeli su gosti da ubace četiri vezana poena nešto kasnije (17:6), ali to nije mnogo poremetilo Zvezdu koja je nakon prvih deset minuta imala čak +19 (25:6).

Bilo je teško očekivati da Zvezda protiv toliko kvalitetnog tima može da zadrži toliko vođstvo tokom cele utakmice. Početkom druge deonice crveno-beli su imali i 21 poen prednosti (29:8), ali tim Serđa Skariola polako je ulazio u ritam i počeo je da spušta razliku.
Starsport
Ertel i Plajs postigli su nekoliko vezanih koševa i spustili razliku na 13 (32:19), ali Zvezda nije dozvolila potpuni povratak. Šilb, Radenović i Blažič vodili su crveno-bele u drugoj deonici, a gosti su novi nalet imali u samom finišu.

Ponovo su prišli na -13 minut pred poluvreme, ali usledio je još jedan odličan odgovor Zvezde. Blažič je pogodio trojku, Šilb je dodao još tri poena i ekipa Dejana Radonjića je zadržala i na poluvremenu +19 (45:26).
Starsport
Za razliku od početka utakmice, početak drugog poluvremena pripao je Laboral Kuči. Kao što je to bio slučaj sa većinom utakmica ove sezone, Zvezda je u trećem periodu ušča u veoma loš ritam.

Postigla je za šest i po minuta samo dva poena, a gosti su to iskoristili i spustili su se na jednocifrenu razliku – 47:38 u 27. minutu.

Zvezda je na trenutak odbila taj nalet, ali dva minuta kasnije nakon poena Hodža bilo je samo šest poena razlike (52:46). Ipak, crveno-beli su ponovo odgovorili na pravi način. Marjanović i Dženkins postigli su vezane koševe i doneli svom timu dvocifrenu prednost pred odlučujućih 10 minuta – 61:51.
Starsport
Veoma važan je bio start poslednje četvrtine, a Zvezda je krenula odlično. Jaka Blažič vezao je sedam poena i doneo svom timu ponovo velikih 15 razlike (68:53).

To je praktično i rešeno pitanje pobednika, iako su gosti pokušali do kraja sve da se vrate i dođu do pobede. Na kraju, ostaje utisak da su crveno-beli zaslužili da igraju Evroligu i u 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

201 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: