B92: Novac Gazproma stigao u Zvezdu

U petak je na račun FK Crvena zvezda stigao novac "Gazproma". Isplaćeni su Radna zajednica, četiri kluba, bivši i sadašnji trener, dve banke, nekoliko igrača.

Izvor: B92

Subota, 30.03.2013.

01:23

Default images

Isplaćen je deo duga bivšem treneru Aleksandru Jankoviću, ali i rata novom Sa Pintu, njegovom pomoćniku Mutinju, kao i igračima Petkoviću, Asamoi i Daudi.

Kako saznajemo, uplaćene su i dogovorene rate klubovima: FK Sloboda, FK Borac, FK Spartak i FK Jagodina.

Nekoliko mesečnih rata ruske kompanije "pokrile" su mnogo dugova komunalnim preduzećima, za utrošenu električnu energiju, grejanje, firmi "Beogradski vodovod" kao i za skidanje blokade kompanije za obezbeđenje "SIG".

Iako se nakon dolaska novca iz Sankt Peterburga lakše diše u klubu, zapravo način na koji je iskorišćena ta finansijska „injekcija“ i to samo u jednom danu, pokazuje koliko je situacija u klubu teška.
Deo novčanih sredstava iskorišćen je, kao što je i najavljeno, za isplate sedam mesečnih plata radnicima u klubu, u bruto iznosu, ali je deo novca upotrebljen i za "povezivanje" staža ljudima koji su mnogo godina u klubu i pred penzijom: Dragoslavu Šekularcu, Petru Krivokući, Miši Odaviću...

Konačno, crveno-beli su isplatili i deo dugovanja dvema bankama: "Marfin" i "EFG" Banci. Ovim isplatama završena je prva faza u sanaciji FK Crvena zvezda koju "guši" ogroman dug.

Podsetimo, od polovine novembra 2012.godine, nova uprava je utvrdila stanje i konačan „minus“, uspela je da odblokira račun koji je godinu dana bio "u mirovanju", smanji i reprogramira deo obaveza, isplati deo najhitnijih dugovanja.

Druga faza praktično počinje nakon vikenda, kada čelni ljudi kluba kreću u obezbedjivanje sredstava za evro licencu, ali i sređivanje stanja sa ugovorima i procentima menadžera većine igrača, kao i sa sredjivanjem stanja u omladinskoj školi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: