Sjajna zakucavanja Nigerijca

Nigerijski košarkaš Džoš Kio visok samo oko 1.75cm pobedio je u Denveru (Kolorado) na turniru u zakucavanju koje organizuje "Sprajt".

Izvor:

Utorak, 08.05.2012.

18:46

Default images

"Air Nigeria" je sa nekoliko sjajnih zakucavanja oduševio publiku i sudije, a prošle godine je zauzeo drugo mesto na kružnom turniru koji se organizuje širom SAD-a.

Posle turnira u Denveru pubilka će zakucavanje niskog Nigerijca (rođenog u Lejkvudu u Kolaradu) moći da gledaju i u Los Anđelesu, San Francisku, Vašingtonu i Filadelfiji.

Džoš Kio se pored košarke bavi i atletikom, pošto se takmičio u trčanju na 400 i 800 metara.


Košarkaška publika u Srbiji ima dve asocijacije vezane za Nigeruju i košarku. Svi se sećaju nigerijskog centra Tundžija Avodžobija koji je igrao za Crvenu zvezdu u sezoni 2004/05. kao i šokantnog poraza reprezentacije Srbije i Crne Gore od reprezentacije Nigerije (82:75) na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: