B92: Smena Krstajića, štrajk?

Kako saznaje B92 na sednici Upravnog odbora FK Partizan u ponedeljak biće smenjen sportski direktor kluba Mladen Krstajić. Očekuje se štrajk zaposlenih u klubu.

Izvor: B92

Nedelja, 25.12.2011.

16:38

Default images

Trener Stanojević neće biti smenjen. Sa njim će se razgovarati kada se vrati sa odmora a ponuđen mu je povoljniji ugovor da 'promeni stranu' koji je odbio.

Aktuelno rukovodstvo Partizana najavilo je pregovori sa nekim ljudima koji bi mogli da budu zamene za sportskog direktora i trenera ali su, za sada, ponude odbili Dragan Ćirić i Predrag Mijatović.

Mišljenje su izneli i navijači beogradskog kluba na košarkaškoj utakmici Partizan mt:s - Crvena zvezda Beograd skandirajući u više navrata 'Đuriću, odlazi' i 'Jedan je Mladen Krstajić'. Iz nezvaničnih izvora saznajemo i da će se na stadionu Partizana u vreme Upravnog odbora pojaviti i navijači.

Prema rečima Dragana Đurića u opticaju su dva trenerska imena od kojih je jedan stranac, dok se za novog sportskog direktora kluba pregovara sa jednom od legendi Partizana. Nezvanično, ponudu su odbili Predrag Mijatović i Dragan Ćirić a nema potvrde da se razgovaralo sa Ivanom Tomićem.

Kako saznajemo, kompletan Upravni odbor kluba bio je za smenu Mladena Krstajića, a u ponedeljak će na sednici Upravnog odbora predsednik kluba Dragan Đurić izneti podatke o kojima je pričao sportski direktor.

Kako tvrdi naš izvor iz vrha kluba, “iza Krstajića stoji bivše rukovodstvo 'crno-belih' koje je više od dve decenije bilo na čelu Partizana, a pokušaj rušenja aktuelne uprave neće proći.”

U Partizanu su to navodno znali već u septembru, i zbog toga će u ponedeljak biti izneti i podaci i o poslovanju bivšeg rukovodstva. Prema tvrdnji našeg izvora iz sadašnjeg Upravnog odbora bivše rukovodstvo je ostavilo dug od 16 miliona evra, a struja, voda i ostale komunalije nisu uopšte plaćane.

Sednica Upravnog odbora biće zatvorenog tipa, a pred novinare će najverovatnije izaći potpredsednik Partizana Mile Jovičić.

Rašović: Ako odu Krstajić i Stanojević idem i ja

Trener Teleoptika Vuk Rašović odbacio je da će preuzeti klupu Partizana ukoliko sportski direktor Mladen Krstajić bude smenjen, a trener Aleksandar Stanojević napusti klub.

Rašović je rekao da u potpunosti podržava Krstajića i Stanojevića u njihovom sukobu sa predsednikom Draganom Djurićem.

"Ukoliko Krstajić dobije otkaz, a Stanojević se povuče, isto ću uraditi i ja. Mi smo svi deca Partizana i sve što radimo - radimo u interesu kluba. Partizan nam je dao sve u životu i više nego što možemo ikada da mu vratimo", rekao je Rašović.

Rašović je bio pomoćnik u stručnom štabu prvog tima u vreme dok je crno-bele vodio Goran Stevanović, kasnije i Stanojević, a u januaru je nasledio Zvonka Vargu na klupi Teleoptika.

Do sukoba između Krstajica i Đurića došlo je zbog izjave predsednika da je sportski sektor kluba kriv za neuspeh u kvalfikacijama za Ligu šampiona.

Partizan je u poslednjih 18 meseci 'zaradio' više od 20 miliona evra ali svi zaposleni u klubu nisu dobijali plate redovno.

'Crno-beli' su posle jesenjeg dela Jelen Superlige prvoplasirana ekipa na tabeli sa deset bodova prednosti u odnosu na pratioce. Plasirali su se u polufinale nacionalnog kupa ali nisu uspeli da dođu do ligaškog dela Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

171 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: