Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa!

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa pobedom nad selekcijom SAD u Beogradskoj areni.

Izvor: B92

Nedelja, 07.03.2010.

16:10

Default images

Treći poen našem timu doneo je Novak Đoković koji je savladao Džona Iznera rezultatom 3:2, po setovima 7:5, 3:6, 6:3, 6:7, 6:4, posle četiri sata i 17 minuta neizvesne borbe. U poslednjem meču Sem Kveri pobedio je Viktora Troickog sa 7:5, 6:2. Naša selekcija će se u borbi za polufinale u julu sastati sa Hrvatskom najverovatnije u Splitu.

Srbija je posle prvog dana duela vodila sa 2:0, a jedini poen Amerikancima doneli su u subotu Bob Brajan i Izner u meču parova.

Đoković je odlično počeo meč i lako osvajao poene na svoj servis. Do prve brejk prilike srpski teniser dolazi u šestom gemu, ali odličnim servisima Izner uspeva da je neutrališe. Amerikanac je u prvom setu napravio 12 vinera više od Đokovića, ali i 19 neiznuđenih grešaka više.

Domaći igrač je u desetom gemu imao dve set lopte koje nije iskoristio Međutim, ubrzo je ponovo stvorio šanse da oduzme servis Izneru i sjajnom forhend dijagonalom napravio brejk i osvojio prvi set rezultatom 7:5.
Beta/AP
Početkom drugog seta dolazi do pada u Đokovićevoj igri i dozvoljava protivniku brejk. 20. teniser na ATP listi je bio bolji u tom delu igre i kad god bi mu drugi reket sveta pripretio, ovaj se iz neprijatnih situacija izvlačio snažnim i preciznim servisima. U devetom gemu, Izner još jednom oduzima servis Đokoviću i izjednačuje u setovima na 1:1.

U petom gemu trećeg seta, Đoković konačno uspeva da ukroti Iznerov servis posle saveta selektora Srbije Bogdana Obradovića. Drugom duplom servis greškom u meču, Amerikanac dozvoljava srpskom teniseru da napravi brejk. Uz dosta problema, Đoković je spasao tri brejk lopte u narednom gemu i poveo sa 4:2.

Izner, koji je u petak i subotu proveo ukupno sedam časova na terenu, zatražio je potom lekarsku pomoć zbog žulja na ruci. Znaci umora bili su vidljivi u njegovoj igri, s obzirom da se trudio da skraćuje poene posle dobrih servisa, ali i u rezultatu jer je duplom servis greškom prepustio Đokoviću treći set.
Beta/AP
U četvrtom setu, teniseri su bili sigurni kada su servirali pa je taj deo igre rešen u taj-brejku. Početak 13. gema obeležio je mini brejk Iznera i Đokovićevo bacanje loptice u publiku zbog čega je kažnjen poenom u korist Amerikanca. Iako je uzvratio brejkom, Novak je izgubio četvrti set pošto mu je američki teniser opet oduzeo servis agresivnom igrom.

Peti gem je bio ključni u petom setu kada je Đoković napravio, ispostaviće se, presudni brejk. Srpski teniser je na spektakilaran način došao do tri meč lopte na Iznerov servis, odličnim riternima i pasing šotovima, ali ih ipak nije iskoristio. Nervoza je učinila svoje pa Novak nije realizovao ni dve meč lopte na svoj servis. Treću jeste i doneo četvrtfinale Srbiji.

U meču bez rezultatskog značaja, kada je veliki deo publike već napustio Beogradsku arenu, Kveri je savladao Troickog sa 7:5, 6:2 za jedan čas i 11 minuta igre. Prvi set odlučen je u samoj završnici kada je Amerikanac, posle razmene brejkova u prvom delu seta, napravio još jedan i poveo. U drugom delu Kveri je bio bolji i osvojio drugi bod za SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

217 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: