Crvenoj zvezdi odbojkaški derbi

Odbojkaši Crvene zvezde pobedili su ‘večitog rivala’ Partizan u 'Šumicama' sa 3:1 (25:17, 17:25, 25:20, 25:23), u derbiju 3. kola Mini lige za prvaka.

Izvor: B92, www.wienerliga.org

Četvrtak, 11.02.2010.

20:41

Default images

Zvezda je ovim trijumfom preuzela lidersku poziciju sa dva boda, ali i utakmicom više od Radničkog Kredi banke koji svoj meč protiv NIS Vojvodine igra u petak. Crvena zvezda je imala veći broj raspoloženih igrača, nešto manje je grešila i na kraju je zabeležila drugi trijumf od početka Mini lige, dok je Partizanu ovo treći poraz u nizu.

Prvi set je potpuno zasluženo pripao ekipi Željka Bulatovića, koja je formalno bila gost u ovom duelu. Igrala je Crvena zvezda sjajno u prvom setu i potpuno zasluženo ga je rešila u svoju korist – 25:17.

Ipak, odmah su crno-beli uzvratili. Znatno je Partizan tada podigao nivo igre, a ulazak Aleksandra Mitrovića umesto Vladana Đorđevića dao je rezultata. Kako je set odmicao tim Milana Žarkovića bio je sve ubedljiviji, pa je za neuspeh u uvodnom setu na kraju uzvratio istom merom u drugom periodu – 25:17.

Treći set je bio daleko uzbudljiviji i borbeniji, nego što je igra bila kvalitetna. Doduše, Crvena zvezda je manje grešila od rivala i to je bilo presudno. Partizan je imao priliku da se vrati u igru u četvrtom periodu, mogao je tada da obezbedi prvi bod u Mini ligi, ali je prednost sa drugog tehničkog tajm-auta (16:13) vrlo brzo prokockao.

Bili su rivali poravnati sve do same završnice (23:23), ali je najpre pogrešio Đorđević, a Zvezda je iskoristila prvu meč loptu, uz as servis reprezentativca Miloša Terzića i slabu procenu Partizanovih primača – 25:23.

"Odigrali smo prvi set bez greške. Tako smo počeli i u drugom setu, ali je u nastavku Partizan preuzeo inicijativu i uspeo da izjednači. Utakmicu smo rešili prvenstveno zahvaljujući izvanrednoj kontri i kombinacijom igre dvojice naših dizača", rekao je posle utakmice trener Crvene zvezde Željko Bulatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: