Klipin izbor za odbranu zlata

Selektor mlade košarkaške reprezentacije Srbije Slobodan Klipa saopštio je širi spisak od 22 igrača za Evropsko prvenstvo na Rodosu.

Izvor: B92

Petak, 15.05.2009.

16:20

Default images

Srbija će na Rodosu od 16. do 26. jula braniti zlatnu medalju, koju su naše selekcije osvajale na tri prethodna šampionata. Mlada selekcija će učestvovati i na Mediteranskim igrama, od 26. juna do 5. jula u Peskari.

Na spisku su:

plejmejkeri: Dušan Katnić (Mega), Filip Čović (FMP) i Aleksandar Vlahović (Partizan)

bekovi: Stefan Stojačić (Mega), Branko Lazić (FMP), Andreja Milutinović (FMP), Filip Šepa (Crvena zvezda) i Stefan Živanović (FMP)

krila: Aleksandar Mitrović (Mega), Vladimir Lučić (Parizan), Dragan Milosavljević (Napredak), Bogdan Riznić (Partizan) i Uroš Petrović (Hemofarm)

krilni centri: Nikola Marković (FMP), Dušan Cvetković (Mega), Stefan Birčević (Metalac), Stevan Jelovac (Vizura) i Bojan Subotić (FMP)

centri: Nikola Maravić (Mega), Đorđe Gagić (Crvena zvezda), Uroš Luković (FMP) i Duško Bunić (Novi Sad).

Selektor Klipa podsetio je da su se mladi košarkaši Srbije sa tri poslednja šampionata vratili sa zlatniim medaljama i dodao da će to biti velika obaveza za njegove izabranike.

"Pored nastavka trofejnog niza, naš cilj i ove godine biće razvoj igrača koji će u narednim reprezentativnim akcijama biti nosioci igre A tima", rekao je Slobodan Klipa.

Mlada selekcija će početi sa pripremama 25. maja u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: