EL: Veličković najbolji mladi igrač

Krilni centar Partizana Novica Veličković proglašen je za najboljeg mladog igrača Evrolige.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2009.

13:18

Default images

Veličković igra još jednu odličnu sezonu u kojoj je sa "crno-belima" ponovo došao na korak od završnog turnira Evrolige, a posebno dobre igre pružao je tokom Top 16 faze u februaru, kada je proglašen za MVP-a meseca.

Sezonu u Evroligi završio je kao najbolji strelac Partizana, sa 11.5 poena po utakmici i drugi skakač tima, sa 5.1 skokova po meču, a završio je i pri vrhu timske liste po broju asistencija, ukradenih lopti i blokada.

Trofej "Zvezda u usponu" dodeljuje se na osnovu glasova trenera učesnika Evrolige najboljem mladom igraču (do 22 godine). Ovogodišnje glasanje bilo je jedno od najneizvesnijih od kako je nagrada ustanovljena pre 5 godina, prenosi zvanični sajt Evrolige, a drugo mesto podelili su krilni centar Barselone Ersan Iljasova i bek Real Madrida Serhio Ljulj.

Četvrto mesto zauzeo je Milenko Tepić, dok su peto mesto podelili još jedan član Partizana Jan Veseli i Emir Preldžić iz Fenerbahčea.

Među prethodnim dobitnicima ove nagrade su Danilo Galinari (Armani Džins, 2008), Rudi Fernandez (Huventud, 2007), Andrea Barnjani (Beneton, 2006) i Erazem Lorbek (Klimamio, 2005).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: