Krstić: "Znao sam da ću se vratiti"

Srpski centar Nenad Krstić, koji je krajem 2008. godine potpisao trogodišnji ugovor sa Oklahoma Tandersom, kaže da mu je nedostajala NBA liga.

Izvor: B92, hoopsworld.com

Ponedeljak, 05.01.2009.

19:34

Default images

„Prošlog leta kada sam odlazio (u ruski Trijumf), znao sam da ću se vratiti u NBA kad-tad. Veoma mi je drago što sam ponovo tu i što sam deo jedne nove organizacije od samog početka. Nedostajao mi je kvalitet same igre i nadmetanje sa najboljim košarakšima na svet. Proveo sam četiri godine u NBA i već sam se bio navikao na sistem i na način života".

U Oklahomi čine sve kako bi se Srbin osećao ugodno. Znaju i ko je i odakle je, a za Novu godinu se nekoliko navijača čak ponudilo da Nenadu skuva nešto iz domaće kuhinje.

Krstić je veoma zadovoljan ponšanjem u Oklahomi.

„Dolazim iz Evrope, ali moram da istaknem da sam ponosan ovdašnjim navijačima i podrškom koju imamo. Vrlo malo ekipa ima atmosferu u dvorani kao mi, ljudi dolaze svakog dana i ne obaziru se na tabelu (skor Tandera za sada je 4-30). Na utakmicama koje sam gledao shvatio sam da navijači odlično poznaju košarku, uvideli su da imamo mlad tim i da nam je potrebna podrška“, kaže 25-godišnji košarkaš.

„Sviđa mi se što dolazim u nov tim koji tek treba da se konsoliduje i razvije. U Oklahoma Sitiju sam tek nekoliko sedmica, ali sviđa mi se“, dodao je Krstić.

Srpski centar se potom osvrnuo na odiseju u Rusiji.

„Svi u klubu su bili dobri prema meni, i stručni štab i saigrači. Sve se odvijalo po dogovoru, a u Ruskoj ligi ima dobrih igrača i dobrih ekipa. Ipak, nema toliko takmičarskog duha kao u NBA. Moj tim je trebalo da bude jedan od boljih, ali to se nažalost nije dogodilo i tada sam zaželeo da se vratim u NBA. Mislim da se ovde bolje uklapam nego u Moskvi“.

Krstić ubrzano radi na povratku u formu, a uprava kluba dodelila mu je asistenta čiji je isključivi zadatak da brine o Nenadovim potrebama.

„Stručni štab se sjajno ophodi prema meni. Radim dosta na fizičkoj spremi i učenju kombinacija koje praktikujemo. Jasno je da se mnogo birnu o igračima i njihovom razvoju. Bukvalno su mi dodelili pomoćnika koji trbe da mi pomogne da shvatim kako sve funkcioniše, a i ja se svojski trudim“, zaključio je Krstić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: