Runi: "Dobra odbrana donela pobedu"

Izvor: Saša Ozmo

Sreda, 02.04.2008.

19:50

Default images

Napadač Mančester Junajteda Vejn Runi kaže da je odbrambena linija najzaslužnija za pobedu "crvenih đavola" nad Romom (2:0) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. „Naša odbrana je briljirala, kao i tokom cele sezone. Nadam se da će nastaviti u tom ritmu. Bilo je ekstremno važno da sačuvamo svoj gol, a da na suprotnoj strani pokušamo da ’ukrademo’ pogodak. Srećom, to nam je uspelo u idealnom trenutku i bili smo u odličnoj situaciji pred drugi deo igre", rekao je centarfor Junajteda.

"Bili smo svesni da će nas Roma odmah napasti svom snagom, ali i da će nam time ostaviti prostora za kontranapade, što smo u dva navrata iskoristili. Napravili smo izvrstan rezultat pred revanš, ali u Ligi šampiona se nikada ne zna i zato moramo biti maksimalno koncentrisani i u drugom meču", dodao je Runi.

Štoper Džon O’Šej je je zamenio Nemanju Vidića (povredio koleno) i doprineo pobedi engleskog predstavnika.

„Kada u defanzivi igramo sa puno samopouzdanja kao što je to bio slučaj protiv Rome, i kada Van der Sar dobro brani, znamo da lako možemo da sačuvamo mrežu. Sa druge strane, naša brzina u kontrama je zastrašujuća, i to je napravilo razliku između dva tima. Mogli smo da damo još neki gol, pogotovo u finišu, ali iovako moćemo da budemo ponosni na to kako smo odigrali.“

Vezni fudbaler Rome Danijele de Rosi ne želi da se pomiri sa ispadanjem iz Lige šampiona i kaže da će na Old Trafordu njegov tim igrati svim srcem.

„Izvanredno smo počeli drugo poluvreme, ali u momentu kada smo igrali naš najbolji fudbal, oni su postigli gol i poremetili nas. Žao mi je jedino što smo posustali posle drugog gola. Ronaldo je dao prelep gol, ali mislim da smo donekle zaustavili njega i Runija, što mi daje za pravo da verujem u čudo u revanšu.“

Revanš utakmica igra se na Old Trafordu 9. aprila, a pobednik igra sa pobednikom iz dvomeča Šalke - Barselona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: