Novicki najkorisniji igrač NBA lige

Izvor: MR

Utorak, 15.05.2007.

21:19

Default images

Košarkaš Dalasa, Nemac Dirk Novicki izabran je za najkorisnijeg igrača NBA lige i tako postao prvi Evropljanin kome je pripalo to priznanje. Nemački reprezentativac je dobio 1.138 poena, drugi je bio Stiv Neš (Finiks) sa 1.013, a treći Kobi Brajant (LA Lejkers), četvrti Tim Dankan (San Antonio), a peti Lebron Džejms (Klivlend). Novicki je prvi MVP koji nije pohađao visoku školu ili fakultet u SAD.

"Malo mi je teško da budem srećan jer smo završili sezonu. Ovo je nagrada za ligaški deo i veoma sam ponosan", rekao je Novicki.

Komesar NBA lige Dejvid Štern čestitao je Novickom i rekao da ovaj vrhunski sportista iz Evrope nije samo naučio "našu igru" već je postao najbolji.

Novicki je ove sezone postizao prosečno 24,6 poena i imao 8,9 skokova, a jedini je igrač koji je imao više od 50 odsto uspešnih šuteva za dva poena, 40 odsto za tri poena i 90 odsto iz slobodnih bacanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: