Da li Obradović žali za NBA ligom?

Trener Partizana Željko Obradović ne smatra da je pogrešio što se nikada nije okušao u NBA ligi.

Izvor:

Sreda, 08.02.2023.

17:45

Da li Obradović žali za NBA ligom?
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Srpski stručnjak je u intervjuu za španski "DAZN" rekao da je interesovanje za njega postojalo.

'Tokom 2010. godine zvao nas je Detroit, mene i Dimitrisa Itudisa. Džo Dumars je naš prijatelj, bili smo sa njima u predsezoni i nekim mečevima kada je sezona počela. Nikad nije bilo konkretnog kontakta. U jednom momentu me je pozvao menadžer i rekao da je jedan tim želeo da odradi intervju sa mnom. Vidite, ja intervjue dajem novinarima. Ako neko ne zna ko sam ja i šta mogu da uradim, onda to nije ozbiljno, tako sam rekao. Možda sam pogrešio, možda, ali takav sam'', rekao je Obradović.

Dodaje kako smatra da trenerima u Evropi nije lakše nego kolegama u SAD gde se, prema njegovom mišljenju, lakše stiže do poena.

“Nemam NBA iskustvo, ali takođe mislim da postoje neke razlike u pravilima zbog kojih mislim da u Evropi lakše može da se priprema utakmica. Lakše je poentirati u NBA zbog dimenzija terena i pravila o tri sekunde u odbrani. O tome govore i trojica najboljih košarkaša na svetu, koji su Evropljani – Nikola Jokić, Luka Dončić i Janis Adetokumbo”, zaključio je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: