"Ispravite internet" – Đoković još uvek nije najbolji VIDEO

Bili Džin King, živa legenda tenisa, pokrenula je inicijativu "Ispravite internet".

Izvor: SN

Subota, 04.02.2023.

11:00

EPA-EFE/Juanjo Martin

Novak Đoković je nedavno osvojio 10. titulu Australijan opena i 22. Grend slem u karijeri što ga ponovo vraća na prvo mesto ATP liste.

Štefi Graf je 377 nedelja bila prva na WTA listi, dok je Novak Đoković na ATP listi prvi 375 nedelja i veruje se da će uskoro i ovaj rekord biti srušen.

Nekadašnja američka teniserka Bili Džin King pokrenula je inicijativu "Ispravite internet" sa ciljem da se isprave nepravde i da se tačnijim informacijama i boljim izveštavanjem ženski sport dovede u jednaku poziciju kao i muški.

"Ispravite internet je globalna inicijativa napravljena da ispravi greške prema ženskom sportu i te rekord učini vidljivijim. Kada ukucamo na internetu teniser koji je najduže bio svetski broj 1, rezultat će reći Novak Đoković, ali je to zapravo Štefi Graf. Novak će uskoro i biti najbolji, ali dajte Štef ono što zaslužuje"
, rekla je Bili Džin King.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: