Đoković se namučio, ali "slomio" Cicipasa!

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Stefanosa Cicipasa sa 2-0 u setovima na startu Završnog turnira.

Izvor: LN

Ponedeljak, 14.11.2022.

20:10

Đoković se namučio, ali
Foto: Profimedia

Đoković je savladao Cicipasa posle nešto više od sat i po vremena igre, po setovima – 6:4, 7:6(4).

Novak je time uspešno startovao Završni turnir u Torinu i Cicipasa ostavio bez mogućnosti da bude prvi teniser sveta na kraju sezone.

Srbin je ujedno deseti put u karijeri pobedio Cicipasa u ukupno 12 međusobnih susreta.

Novak je imao 23 vinera i samo 15 neiznuđenih grešaka, dok je Stefanos pogodio više vinera (25), ali je značajno više grešio (23).

Đokovićev naredni meč na programu je u sredu od 14 časova protiv Rubljova, dok se Cicipas od 21.00 sastaje sa Medvedevim.
Meč je počeo kao iz snova za Đokovića, pošto je Cicipas nešto nespremnije ušao na teren i već u prvom gemu viđen je brejk.

Sjajan nivo tenisa viđen je od Đokovića na startu, ali je Cicipas odmah posle gafa na startu podigao nivo.

Igrao se odličan tenis, a u šestom gemu viđena je i jedna zanimljivost, pošto je Cicipas posle jednog poena pokušao da podigne publiku na noge kada je došao do 30:30 na riternu.

Novaku se to nije svidelo, pa je posle vinera u narednom poenu uradio isto – i uputio oštar pogled ka protivniku.

Do kraja seta srpski teniser je bio siguran i mirno je došao do 1-0. Sličan scenario kao od sredine prvog seta viđen je i u drugom, ali je u četvrtom gemu bilo zanimljivo.

Novak je naprasno napravio dve duple servis greške u nizu i poklonio protivniku brejk loptu, ali izuzetno iskontsruisao poen da bi istu spasao.

Nakon tog gema ušlo se u brutalnu seriju servisa u kojem igrači sa lopticom u rukama gotovo da nisu gubili više od poena ili dva, pa smo brzo došli i do taj-brejka.

Visok kvalitet tenisa viđen je i u 13. gemu, ali je Cicipasu blago pala koncentracija i to je bilo dovoljno da Srbin dođe do 5:1.

Tu, međutim, nije bio kraj. Došao je Grk do 5:4, ali je Novak ostao smiren i sa 2/2 u naredna dva poena uspeo da upiše trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: