Tadić isključen – Napoli uništio Ajaks

Fudbaleri Ajaksa poraženi su rezultatom 6:1 od Napolija, dok je Liverpul sa 2:0 bio bolji od Rendžersa u 3. kolu Lige šampiona.

Izvor: SN

Utorak, 04.10.2022.

22:52

Tadić isključen – Napoli uništio Ajaks
Foto: Profimedia

Ajaks je upisao i drugi poraz u Ligi šampiona ove sezone, a ovaj drugi je bio prilično ubedljiv i dugo će ga pamtiti.

Već u prvom poluvremenu je Napoli pokazao dominaciju, a u nastavku susreta prosto pregazio Ajaks i stigao do treće pobede u šampionatu.

Srpski fudbaler Dušan Tadić dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton, u 73. minutu utakmice i Ajaks je ovaj bolni susret završio bez svog kapitena.

Ironično, Ajaks je odlično počeo ovaj meč i preko Muhameda Kudusa već u 9. minutu utakmice došao do vođstva, kada ga je lopta pogodila u nogu ispred gol linije nakon šuta Tejlora.

Nisu se domaći dugo radovali, pošto je Napoli preko Raspadorija izjednačio u 16. minutu. Loš pas golmana domaćih presekao je Kvaratskelija i poslao precizan centaršut koji je glavom poslat u mrežu.

Posle kornera u 33. minutu je došlo do preokreta, kada je di Lorenco glavom nakon cetaršuta sa desne strane pogodio mrežu Ajaksa, a u finišu poluvremena za 3:1 postarao se Pjotr Zjelinski.

U nastavku meča, videli smo potpuni potop Ajaksa. Prvo je Raspadori u 47. minutu pogodio za 4:1, pa je Kvaratskelija rastužio Ajaks po peti put u 63. minutu utakmice, a za konačnih 6:1 postarao se Đovani Simeone u 81. minutu utakmice.
Fudbaleri Liverpula se uopšte nisu namučili da bi na Enfildu savladali Rendžers, a finalni rezultat glasio je 2:0 u korist "Redsa".

Trent Aleksander Arnold je već u 7. minutu postigao veoma lep gol iz slobodnog udarca kada je prebacio živi zid i loptu poslao u "90" gde Alan Mekgregor nije mogao da dohvati loptu.

Konačnih 2:0 postavljeno je u drugom poluvremenu, kada je Mohamed Salah u 53. minutu sa bele tačke postavio konačni rezultat.
Grupa A:
Ajaks – Napoli 1:6 (1:3)
Liverpul – Rendžers 2:0 (1:0)
Grupa B:
Klub Briž – Aletiko M. 2:0 (1:0)
Porto – Leverkuzen 1:0 (0:0
Grupa C:
Bajern – Viktorija 5:0 (3:0)
Sane 7, 51, Gnabri 13, Mane 21, Čupo-Moting 59

Grupa D:
Olimpik Marsej – Sporting 4:1 (3:1)
Sančes 13, Harit 16, Balerdi 28, Mbemba 84 – Trinkao 1

Ajntraht – Totenhem 0:0 (0:0)
Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: