Zvezda nadigrala povratnika na startu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su MZT iz Skoplja rezultatom 87:67, na startu ABA lige.

Izvor: MT/PT/SN

Subota, 01.10.2022.

19:00

Zvezda nadigrala povratnika na startu ABA lige
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsportphoto

Aktuelni šampion je očekivano rutinski izašao na kraj sa gostima iz Severne Makedonije, koji su se u regionalnom takmičenje vratili posle četiri godine.

Zvezda je duel prelomila krajem prvog poluvremena, početkom trećeg kvartala imala je i +27, da bi ubedljivu pobedu svakako ostvarila na kraju.

Crveno-beli su i u sedmom međusobnom duelu u Beogradu slavili, a MZT je jedini trijumf upisao na svom terenu u decembru 2013. godine.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Džejlen Adams sa 16 poena, dva poena i isto toliko asistencija.

Dvocifren je bio još Nikola Ivanović sa 12 i pet asistencija, dok je Hasan Martin ubacio 10 poena. Džon Holand je dodao osam, a Stefan Lazarević i Dalibor Ilić po sedam.

Kod gostiju istakli su se Vojdan Stojanovski sa 17, Bojan Krstevski je imao 14, a Strahinja Mićović i Samet Jigitoglu po 12 poena.

Zvezda će u narednom kolu igra derbi protiv Budućnosti kod kuće, dok će MZT dočekati Partizan.
Početak utakmice bio je tvrd, a prve poene, one uz faul, videli smo od Stojanovskog, posle malo više od dva minuta igre.

U istom ritmu ekipe su nastavile, Zvezda je igrala dobru odbranu, ali u napadu nije išlo. Podatak da su postigli samo koš u prvih pet minuta, dovoljno govori.

Imali su crveno-beli blagu prednost posle prve četvrtine, da bi sve do sredine druge, gledali veoma skromnu utakmicu, sa dosta grešaka na obe strane.

Ipak, u finišu poluvremena, Zvezda se odlepila, stekla dvocifrenu prednost, koja je na pauzi iznosila +17.
Crveno-beli su jako otvorili drugo poluvreme i velikom serijom stigli do 27 poena prednosti.

Ipak, MZT se malo opustio, raspucao i u napadački uspeo da isprati domaće, a u trećoj četvrtini su postigli više poena nego za celo prvo poluvreme.

Početak poslednje deonice je bio nešto slabiji napadački na obe strane, a Zvezda je u nastavku, u laganom ritmu, privela susret kraju i ostvarila prvu pobedu u sezoni.

Tok meča između Zvezde i MZT-a mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.
Пласман обезедио SofaScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: