Đoković protiv sveta – 4:0!

Novak Đoković i Mateo Beretini pobedili su Aleksa de Minora i Džeka Soka sa 2-0 u setovima.

Izvor: LN

Subota, 24.09.2022.

20:00

Đoković protiv sveta – 4:0!
AP Photo/Kin Cheung

Srbin i Italijan su bili bolji posle manje od sat i po vremena igre, po setovima – 7:5, 6:2.

Đoković i Beretini su time povećali prednost Tima Evrope posle dva dana igre na Lejver kupu na 8:4.

Srpskom teniseru to je bila druga pobeda u nizu, pošto je samo 20-ak minuta pre početka ovog duela savladao Frensisa Tijafoa u singlu, pa je tako doneo dva trijumfa Timu Evrope u samo dva meča, i to oba bez izgubljenog seta, sveukupno 4-0! Evropa je iskoristila to što je Novak došao i dalje zagrejan od prethodnog meča i napravljen je brejk na samom startu.

Sigurni su bili i Mateo i Novak u svojim gemovima, jedna loša odluka sudija ih je verovatno koštala duplog brejka, ali se došlo do 5:2.

A tada, pomračenje. Očajan gem Beretinija i nedugo zatim bilo je 5:5.

Seriju protivnika prekinuo je Đoković, a onda su se stvari vratile na svoje – Italijan i Srbin zajedničkim snagama kombinuju i prave novi brejk za kraj prvog seta. Siguran je bio Tim sveta u svom prvom servis gemu, ali je već u narednom ušao u probleme.

De Minor je promašio smeč, Forhend poslao forhend u mrežu i Evropljani su napravili brejk.

Ni pomisao na brejk nisu imali Australijanac i Amerikanac, a onda su u osmom gemu ponovo poklekli i to je bio kraj za njih.

Novakov singl i dubl mogli ste da pratite uživo uz B92.net LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: