Srbija poklekla – Mađarska šampion sveta

Vaterpolisti Srbije, momci do 18 godina, poraženi su od Mađarske rezultatom 16:15 (4:2, 1:2, 3:2, 3:5, 5:4) u finalu Svetskog prvenstva u Beogradu.

Izvor:

Petak, 19.08.2022.

21:50

Srbija poklekla – Mađarska šampion sveta
Foto: VSS

Protivnik je do titule svetskog prvaka stigao tek nakon boljeg izvođenja peteraca.

Izabranici Uroša Stevanovića je bila u konstantnom zaostatku nakon prve deonice u kom su Mađari bili bolji sa 4:2, ali su stigli i do 5:2 na startu druge deonice.

Srbija je uspela da se vrati i izjednači na 6:6, ali je sve to palo u vodu kada je Mađarska povela 8:6 pred odlučujuću četvrtinu.

Naši vaterpolisti se nisu predavali i stigli su do izjednačenja na pet minuta do kraja i isto održavali do kraja i dramatične završnice. Poslednji napad je imala upravo Srbija, ali Kojić nije uspeo da zatrese protivničku mrežu.

Otišlo se u peterce, gde je kobna bila četvrta serija i Stanićev promašaj nakon čega je u narednoj seriji Bede overio pobedu Mađarske.

Najefikasniji kod Srbije su bili Aleksandar Kovačević sa tri, odnosno Marko Dimitrijević, Nikola Kojić, Bogdan Gavrilović sa po dva gola. U pobedničkoj ekipi se istakao Akos Nađi sa tri gola, dok su Rolans Gast i Peter Salai meč završili sa po dva gola.

Bronzanu medalju osvojila je selekcija Španije, koja je pobedila Holandiju 13:11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: