Četvrtak, 12.05.2022.

22:02

Nadalova agonija u Rimu – tron je prazan!

Španski teniser Rafael Nadal eliminisan je sa Mastersa u Rimu, pošto je u osmini finala od njega bolji bio Denis Šapovalov.

Izvor: MT

Nadalova agonija u Rimu – tron je prazan!
Foto: Profimedia

Kanađanin je uspeo da se revanšira Nadalu za poraz na Australijan openu – 1:6, 7:5, 6:2.

Šapovalov je tako izjednačio na 4-4 u pobedama u međusobnim duelima.

Nadal, desetostruki pobednik turnira u večnom gradu, neće imati priliku da brani trofej osvojen prošle godine, kada je u finalu savladao Novaka Đokovića.

Protivnik Denisu u borbi za polufinale, možda baš duel sa Đokovićem, biće Kasper Rud.

Duel, koji je zatvorio program na Centralnom terenu, Nadal je krenuo i te kako dobro i sa dva brza brejka, poveo sa 1-0 u setovima.

Drugi set bio je problematičan. Nadal je imao brejk zaostatka, vratio se, ali u 12. gemu, onom pred taj-brejk, ponovo poklekao.

Igrači su i na startu odlučujućeg seta razmenili brejkove, da bi Šapovalov u šestom gemu napravio ključni.

Nadal je od tog momenta počeo da pokazuje da ima velikih problema fizičke prirode, jedva se kretao, a na neke loptice nije ni polazio.

Agoniji je ubrzo došao kraj, te je Šapovalov ostvario veliki trijumf i nakon više od dva i po časa tenisa, otišao u četvrtfinale.

Tok III seta:

6:1, 5:7, 1:0 – Nadal je odlično započeo odlučujući set. Šapovalov je izbacio još jednu loptu u aut i ispustio servis.

6:1, 5:7, 1:1 – Nije Šapovalov pao posle pretrpljenog brejka. Stigao je odmah do tri šanse za ribrejk, a kod druge, Nadal je poslao bekhend u mrežu.

6:1, 5:7, 1:2 – Nije bilo prijatno za Denisa. Bilo je 0:30, ali je uspeo da se izvuče. Počeo je da miksuje dobro, veže četiri poena i povede.

6:1, 5:7, 2:2 – Konačno mirniji gem za Nadala. Dopustio je Kanađaninu samo jedan poen i izjednačio rezultat.

6:1, 5:7, 2:3 – Šapovalov je uzeo gem bez izgubljenog poena. Nadal ima evidentan problem fizičke prirode. Jedva se kreće, a na poslednju lopticu nije ni pošao.

6:1, 5:7, 2:4 – Nadal je pretrpeo brejk! Tri vezane šanse je imao Šapovalov, iskoristio je prvu. Nadal je bekhend izbacio u aut.

6:1, 5:7, 2:5 – Nadal gotovo da se ne kreće. Šapovalov lagano dobija svoj gem i dolazi nadomak pobede.

6:1, 5:7, 2:6 – Šapovalov je iskoristio treću meč loptu i plasirao se u četvrtfinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: