Preokret Golden Stejta, Bjelica opet bez minutaže

Golden Stejt Voriorsi pobedili su Memfis Grizlise rezultatom 101:98 i poveli sa 3-1 u seriji.

Izvor: RM

Utorak, 10.05.2022.

07:55

Preokret Golden Stejta, Bjelica opet bez minutaže
Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Avelar

Voriorsi su došli do meč lopte i imaće priliku da na gostujućem terenu ostvare plasman u finale zapadne konferencije.

Iako su Voriorsi gubili tokom gotovo čitave utakmice, u završnici su uspeli da preokrenu rezultat i da dođu do trijumfa.

Treba naglasiti da je Memfis ovu utakmicu igrao bez prve zvezde tima, Dža Morenta.

Sjajnom igrom u četvrtoj četvrtini Voriorsi su došli do preokretae budući da je Memfis u jednom trenutku u poslednjoj deonici vodio i sa 12 poena razlike.

Golden Stejt je u 4/4 ubacio 39 poena, što je za poen više nego u čitavom prvom poluvremenu.

Potez kojim je ova utakmica odlučena u korist Voriorsa bila je blokada Drejmonda Grina na šutu Džerena Džeksona za tri poena, pri rezultatu 98:95 za Voriorse na 13 sekundi do kraja. Voriorse je do pobede predvodio Stef Kari koji je ubacio 32 poena uz osam asistencija i pet skokova. Kari je nešto lošije šutirao na ovom meču – 10/25 iz igre i 4/14 za tri poena.

Pored Karija istakao se i Endru Vigins sa 17 poena, a Pul i Klej Tompson su ubacili po 14 poena, s tim što je Klej Tompson imao jako loše šutersko veče – 6/20 iz igre i 0/7 za tri poena.

Drejmond Grin nije imao izražen poenterski učinak jer je ubacio svega dva poena, ali je zaveležio 11 skokova i pet asistencija.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica nije igrao na ovoj utakmici odlukom trenera.

Na drugoj strani Džeren Džekson je imao 21 poen i pet skokova, Tajus Džons je imao 19, a Kajl Anderson 17 poena.

Odličan je bio i Stiven Adams koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom – 10 poena i 15 skokova. Naredna utakmica, peta u ovoj seriji igraće se u Memfisu gde će Grizlisi pokušati da izbore opstanak u ovoj seriji.

Termin pete utakmice biće naknadno određen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: