Sjajni Morent brojao do 47 i srušio Golden Stejt

Košarkaši Memfis Grizlisa pobedili su Golden Stejt rezultatom 106:101 u drugoj utakmici serije i tako došli do izjednačenja u pobedama.

Izvor: RM

Sreda, 04.05.2022.

08:00

Sjajni Morent brojao do 47 i srušio Golden Stejt
Foto: Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Naredne dve utakmice će biti odigrane u San Francisku gde će Voriorsi uz prednost brejka i domaćeg terena pokušati da dođu do "meč lopte" u ovoj seriji i prilike da prođu dalje.

Iako je Golden Stejt u jednom trenutku imao nešto osetniju prednost, igrači Memfisa se nisu predavali i došli su do preokreta i pobede u ovoj utakmici.

Utakmicu je obeležio fenomenalni Dža Morent, koji je ubacio 47 poena! Morent je tome dodao po osam skokova i asistencija, kao i tri ukradene lopte.

Dža Morent je i rešio ovu utakmicu. Na četiri mintua do kraja , Golden Stejt je vodio sa četiri poena razlike, ali je onda Morent stupio na scenu. Grizlisi su od tada napravili seriju 15:6, a svih 15 poena u tom periodu za Memfis je ubacio Dža Morent! Morenta je pratio Zair Vilijams sa 14 poena i pet skokova, Džeren Džekson Džunior je imao 12 poena uz sedam skokova. Dvocifren u ekipi Memfisa je bio još i Brendon Klark sa deset postignutih poena.

U redovima Golden Stejt Voriorsa najefikasniji je bio Stef Kari sa 27 poena, devet skokova i osam asistencija. Džordan Pul je imao 20 poena, a Endru Vigins je meč završio sa 16 poena na svom kontu.

Vigins je na ovom meču imao i sjajno zakucavanje preko Brendona Klarka. Naredna utakmica, treća po redu u ovoj seriji odigraće se u noći između subote i nedelje u San Francisku.

Golden Stejt Voriorsi su oduzeli prednost domaćeg terena Memfisu i pokušaće da u naredne dve utakmice to i zadrže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: