Selektor Danske odgovorio na optužbe da su pustili Francusku

Trener rukometaša Danske Nikolaj Jakobsen odgovorio je na insinuacije da je njegova selekcija pustila Francusku da pobedi.

Izvor:

Petak, 28.01.2022.

12:15

Selektor Danske odgovorio na optužbe da su pustili Francusku
EPA/Zsolt Czegledi

Danci su i pre tog meča obezbedili prolaz dalje, dok je Francuzima bila potrebna pobeda kako bi se našli ispred Islanda na tabeli.

Uprkos tome što su igrali bez Hansena i Gidsela, izabranici Jakobsena su dominirali 50 minuta samo da bi "trikolori" napravili neverovatan preokret i slavili u poslednjim sekundama.

Posledično tome, krenulo se sa insinuacijama na koje je selektor Danske odgovorio.

''Dali smo svoj maksimum protiv Francuske i stojim iza ovih reči. Besmislene su priče da smo namerno izgubili kako bismo igrali protiv Španije, a ne Švedske. Španija je odličan spoj mladosti i iskustva sa sjajnim trenerom, a isto se može reći i za Švedsku. Tako da ne vidim logiku u tim optužbama. Nama je najvažnije bilo da se plasiramo u polufinale'', izjavio je Jakobsen.

Potom se dodatno osvrnuo na predstojeći meč.

''Očekujem da mali detalji odluče susret sa Španjom. Možda to bude podrška s tribina koju svaka ekipa želi. Nadam se da će dosta novih navijača stići iz Danske. Uviek imamo odličnu podršku na velikim takmičenjima", zaključio je Jakobsen.

Prvi polufinalni susret između Danske i Španije na programu je u petak od 18 sati, dok Francuska i Švedska igraju od 20:30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: