Golčina Ivanića za pobedu Zvezde – u Portugalu se sve rešava

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Ludogorec 1:0 (0:0), u meču petog kola grupne faze Lige Evrope.

Izvor:

Četvrtak, 25.11.2021.

17:20

Golčina Ivanića za pobedu Zvezde – u Portugalu se sve rešava
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Crveno-beli su došli do treće pobede ove sezone u Ligi Evrope i po drugi put su savladali bugarsku ekipu u grupi.

Mitjilend je pobedio Bragu 3:2 (1:0) i to je zakomplikovalo sve u ovoj grupi.

U poslednjem kolu Crvena zvezda igra u gostima protiv Brage, koja je ostala na devet bodova. Mitjilend ima osam i gostuje Ludogorecu u poslednjem kolu.

Šampion Srbije je prvi sa deset bodova i biće veoma zanimljiva borba u poslednjem kolu za prolaz u nokaut fazu.
Crvena zvezda je odlično krenula i već posle 20 sekundi imala je prvi korner na meču. U prvih pet minuta nije dozvoljavala Ludogorecu da iznese loptu sa svoje polovine i bili su veoma agresivni.

Ludogorec je uspeo da smiri napade Zvezde i oslobodi se pritiska, a onda su preuzeli kontrolu nad utakmicom i imali su veći posed lopte i češće su pokušavali da ugroze gol Zvezde, nego što je to bilo na drugoj strani.

Videli smo jedan udarac Čibote koji je otišao preko gola u 18. minutu, dok je u 29. minutu Ludogorec imao najbolju priliku na utakmici.

Kombinovali su Jankov i Goncalveš na malom prostoru – Goncalveš ostavlja petom Jankovu na ivicu kaznenog, koji je gađao desni ugao, ali se istakao Milan Borjan i odlično odbranio taj udarac. Mirko Ivanić je do kraja prvog poluvremena imao dve dobre šanse. Gađao je prvi put iz velike daljine, sa 25 metara iskosa sa leve strane i golman gostujuće ekipe bio je nesiguran, pošto mu je lopta ispala iz ruke i otišla u korner.

Najbolju priliku imao je u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. Dobio je loptu od Kataija, ostao usamljen na levoj strani na sedam metara i gađao pored gola u spoljni deo mreže.

Na poluvremenu, nije bilo golova. Aleksandar Katai ostao je u svlačionici na poluvremenu i umesto njega ušao je El Fardu Ben.

Pavkov je u 55. minutu pripretio, kada je gađao snažno sa deset metara pod prečku, a istakao se golman Ludogoreca koji je to sjajno odbranio.

I onda u 57. minutu, prelep gol Mirka Ivanića.

Uočio je da je golman Ludogoreca izašao malo više, pa je sa 20 metara gađao gornji desni ugao i pogodio je rašlje za vođstvo Zvezde.
Nakon primljenog gola, Ludogorec se otvorio i Zvezda je imala dosta prostora za kontre.

Ivanić, Pavkov i Kanga su šutirali iz daljine, pokušavali su da udarcima sa distance ugroze Padta i eventualno reše ovu utakmicu, ali nisu bili dovoljno precizni.

Ludogorec je morao u završnici da krene sve ili ništa, otvorio je dosta prostora Zvezdi, koja se i odlično branili ništa nije dozvoljavala gostujućoj ekipi.

Na kraju, rezultat se nije menjao i Zvezda je slavila.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

259 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: