Mitrović igrao povređen u Lisabonu

Pomoćni trener reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović otkrio je da je Aleksandar Mitrović igrao povređen u Lisabonu.

Izvor: B92, Arena sport

Ponedeljak, 22.11.2021.

11:30

Mitrović igrao povređen u Lisabonu
Foto: Profimedia

Mitrović je ušao u igru sa klupe u drugom poluvremenu i u poslednjem minutu doneo Srbiji pobedu nad Portugalom 2:1 i direktan plasman na Mundijal 2022.

"Verovatno niko i ne zna, ali Aleksandar Mitrović je bio povređen. Imao je samo jedan trening u toj nedelji, ali je imao veliku želju da igra, pokazao je karakter i za to je i nagrađen", rekao je Drulović za "Arena sport".

Selektor Srbije Dragan Stojković je imao dosta problema zbog povređenih igrača.

"Nažalost, dešava se da se igrači u klubovima povrede. Prvo smo ostali bez Lazovića, koji je zreo igrač, u najboljim godinama i kao profesionalac nam je mnogo falio. Onda se povredio i Đuričić. Stvarno je šteta što oni nisu mogli da budu sa nama. Nakon toga se povredio i Nastasić, koji bi verovatno igrao u Lisabonu da je bio zdrav. Razmatrali smo razne opcije, ali prva opcija nakon tih povreda bio je Andrija Živković. Selektor voli ofanzivnu igru, da ekipa stvara šanse i postiže golove. Andrija je stvarno pokazao da na njega može ozbiljno da se računa".

Drulović je bio važan adut Srbije pred meč u Lisabonu, s obzirom da je najveći deo igračke karijere proveo upravo u Portugalu.

"Dobro poznajem Portugal i sigurno je to pomoglo, ali u modernom fudbalu nema tajni. Naš stručni štab je i bez mene znao dosta o Portugalu, ja možda jedino bolje poznajem njihov mentalitet. Piksi svakako ima svoju ideju, razmenjujemo mišljenja, ali na kraju on odlučuje o svemu, što je i normalno. Povrede Darka Lazovića, Filipa Đuričića, a kasnije i Matije Nastasića su u velikoj meri menjale planove".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: