Panterov šou, defanzivna klinika – Partizan na +47 VIDEO

Košarkaši Partizana upisali su novi trijumf u ABA ligi, ovog puta nad Krkom rezultatom 92:45 (18:11, 25:17, 21:6, 28:11).

Izvor: SS

Subota, 23.10.2021.

18:00

Panterov šou, defanzivna klinika – Partizan na +47 VIDEO
Foto: Dragana StjepanovicStarsportphoto ©

Crno-beli su tako ostali na maksimalnom učinku 5-0 u regionalnoj ligi i bez poraza su ove sezone u svim takmičenjima.

U ovom susretu vratili su se u nekadašnju kuću, dvoranu "Aleksandar Nikolić" i prikazali veoma dobru partiju na obe strane parketa.

Od samog starta je vrlo čvrsta odbrana krasila tim Željka Obradovića, pa smo tako videli nekoliko fantastičnih blokada, pre svih Rodiona Kuruksa i Gregora Glasa. Na drugoj strani, za napadačke role i stvaranje velike razlike bio je zadužen Amerikanac Kevin Panter.

Partizanov šuter je u prvom poluvremenu postigao četiri trojke i gotovo sve su bile dalekometne, dok je poslednja u nizu bila skoro sa polovine terena.

U toj drugoj četvrtini je zahvaljujući dobroj defanzivi i raznovrsnom napadu Partizan lako stigao do dvocifrene razlike i +15 na velikom odmoru. Koliko je Partizan dominirao ove večeri, najbolje je oslikala treća deonica. Obradović je izveo nekoliko nosioca igre, ali je i pored toga za samo 10 minuta razlika sa poluvremena duplirana.

Igračima Krke dozvoljeno je samo šest postignutih poena u tom delu meča, a u jednom momentu slovenački tim bio je skoro osam minuta bez poena iz igre.

Sa druge strane, u ofanzivnom delu nije spuštena papučica sa gasa uprkos tome što su rezervisti bili na parketu.
Raspucao se Gregor Glas, odlično dirigovao Jam Madar, svoje minute koristio Rodions Kuruks, a zakucavao Dušan Miletić. Sve je išlo kao po loju za domaći tim, a tako i ostalo do kraja.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Jam Madar sa 23 postignuta poena, a po 15 su imali Rodion Kuruks i Kevin Panter, dok je Gregor Glas imao 12.

U ekipi Krke niko nije bio dvocifren, a najbolji Macura sa devet i Kosi sa osam poena.

Sva dešavanja iz popularnog "Pionira" pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

321 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: