Tajno oružje Igora Kokoškova

Srpski reprezentativac Aleksa Avramović igra sjajno ove sezone.

Izvor:

Nedelja, 07.03.2021.

12:00

Tajno oružje Igora Kokoškova
Foto: FIBA

Avramović nastupa za španski Estudijantes, gde je jedan od najboljih igrača ekipe.

Srpski bek je i u subotu uveče odigrao sjajan meč, gde je postigao 22 poena, ali je njegov Estudijantes izgubio od Gran Kanarije posle produžetka (94:97).

Ove sezone je odigrao 22 utakmice za španski Estudijantes i u proseku beleži odličnih 16,7 poena po meču.

Šutira 52,5% iz igre i 90% sa linije penala i samo je nešto slabiji u šutu za tri poena, gde pogađa sa 30% uspešnosti.

Takođe, beleži i 3 skoka i 3,7 asistencije po meču u proseku, uz jednu ukradenu loptu. Za reprezentaciju Srbije odigrao je svih šest mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i bio jedan od najboljih igrača.

Na dve utakmice bio je kapiten reprezentacije, kada je Srbija igrala u "mehuru" u finskom Espu. Tada nije na spisku bio Miroslav Raduljica, koji je bio kapiten u preostale četiri utakmice.

Avramović je postigao 94 poena u šest utakmica, pa je u proseku beležio 15,7 poena po utakmici.

Šutirao je čak 64,3% za dva, 39% za tri poena, mnogo bolje nego u klubu i slobodna bacanja daleko lošije nego u klubu – 69%.

Imao je i 4,5 skoka i 3 asistencije po meču, uz standardnu jednu ukradenu loptu u proseku.

Što se tiče indeksnih poena, beležio ih je 16,7 u proseku i +/- mu je na +6 u šest odigranih utakmica.

Najbolju partiju pružio je protiv Gruzije, kada je u Beogradu postigao 27 poena, a 23 je ubacio protiv Švajcarske. Avramoviću odgovara Estudijantes, gde je prošle sezone beležio 14,7 poena, a ove je podigao prosek za dva poena.

I prošle i ove sezone igrao je i za Unikahu u Evrokupu, ali se nije istakao jer je igrao 10, odnosno 13 minuta po meču i beležio 4,6 i 5,6 poena u proseku.

Momak iz Čačka je još pre dve sezone pokazao kvalitet u Varezeu, kada je u italijanskom prvenstvu beležio 17,7 poena u proseku.

Postavlja se pitanje – da li ima mesta za Avramovića u reprezentaciji Srbije i za kvalifikacije za Olimpijske igre, a zašto da ne i za same Olimpijske igre ako se kvalifikujemo?

Igra odlično i neće biti iznenađenje ako se nađe na spisku Igora Kokoškova za predstojeći turnir, s obzirom da mu je bio glavni igrač u nekoliko prozora i da bi mogao da bude pravo tajno oružje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: