"Srbija nema kult reprezentacije kao Hrvatska – okupe se samo da bi bančili i pijančili"

Jedan od vodećih ljudi hrvatskog rukometa Božidar Jović imao je zanimljiv komentar koji se tiče naše reprezentacije.

Izvor: MT

Sreda, 20.01.2021.

18:00

Foto: Profimedia

Direktor tamošnjeg PPD Zagreba je gostujući u "Index studiju" uporedio situaciju u našem rukometu sa odnosom koju hrvatski košarkaši imaju prema dresu njihove reprezentacije.

Jović kaže da mu je još davno o nedostatku kulta reprezentacije govorio Nenad Peruničić, nekadašnji selektor Srbije.

"Srbi imaju drugi problem,o tome mi je pričao i moj prijatelj i cimer iz juniorskih dana Nenad Peruničić, koji je bio selektor Srbije. Oni nemaju kult reprezentacije i okupe se u Beogradu kako bi sedam dana bančili i pijančili. Peruničić kaže da mi Hrvati dolazimo u reprezentaciju sa srcem i dušom, a ne da pobegnemo od klupskih obaveza", rekao je Jović.

Jović se potom prisetio i jednog razgovora sa Bojanom Bogdanovićem, hrvatskim košarkašem.

"Istina je, to asocira na našu košarku. I davno mi je to rekao moj prijatelj Babo Bogdanović. 'Eh, da barem mi košarkaši svi želimo doći i da izgaramo za hrvatsku reprezentaciju više nego za klub, bili bismo bolji od njih u košarci, to garantujem.' Eto, tako Srbi grizu za košarku, kao mi za rukomet", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: