"Kotur je ni kriv ni dužan završio u zatvoru, ništa nije bio kriv, za nauk"

Blagoja Ivić, trener subotičkog Spartaka, rekao je da Dejan Koturović nije imao sreće u biznisu posle završetka karijere.

Izvor: PT

Subota, 28.03.2020.

21:14

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Ivić je u intervjuu za srpski košarkaški portal "MVP" pričao o mnogim stvarima, a u jednom trenutku se prisetio nekadašnjeg reprezentativca Srbije.

"Sa njim sam ostao u najčešćem kontaktu. Imao je baš sjajnu karijeru. Tu je Finac odradio strašan posao. Jeste on radio sve sa njim, ali ne previše u širinu. Svi košarkaški elementi moraju da se znaju, ali ono u čemu je Kotur bio dobar od starta Finac je doveo do savršenstva. Visina 212, raspon ruku 220, savršen tajming i za skok i za blokadu, odlična atletika, fantastičan košarkaš. Njegovi ugovori su stizali i do milionskih, verujte mi. Prvo Partizan, medalje sa reprezentacijom, Pariz, Ulker, Alba, Virtus, Taukeramika... Ma sjajna karijera. Koliko je imao sjajnu karijeru toliko posle nije imao sreće u biznisu. Prvo je doživeo kolaps sa jednom građavinskom firmom, onda i u pokušaju distribucije Ulkerovih proizvoda na ovo područje, a na kraju ni kriv ni dužan završio u zatvoru", rekao je Ivić za "MVP".

Nekadašnji košarkaš Spartaka potom je objasnio situaciju:

"Kada kupuješ auto koji košta 30.000 evra za pet, šest, sedam, onda znaš da nešto nije u redu i izbegavaš kupovinu. Ali, kada ti neko isti auto ponudi za 25.000, jer mu se žuri, ni ne pomisliš da nešto nije ok. Automobil je bio skinut sa osiguranja i u jednoj rutinskoj proveri na makedonskoj granici dolazi do komplikacija, a Kotur završava u zatvoru ni kriv ni dužan. Ali, tako je to kad si javna ličnost, razapnu te, provlače kroz novine, narod se hrani time, a čovek apsolutno ništa nije bio kriv. Za nauk..."

Koturović je profesionalnu karijeru krenuo u Spartaku iz Subotice 1995. godine gde je i bio saigrač sa Ivićem.

Dve godine kasnije prešao je u Partizan, potom je igrao za Pariz, Ulkerspor, Albu, Virtus Bolonju, dok je karijeru završio u Tau Keramici, sadašnjoj Baskoniji, 2004. godine.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlato na Evrobasketu 1995. i zlato na Mundobasketu 2002.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: