Nikola Jokić! Za pobedu! Opet! VIDEO

Nikola Jokić je košem na 2,4 sekunde do kraja prvog produžetka pogodio šut za pobedu Denvera nad Minesotom!

Izvor: SV

Ponedeljak, 11.11.2019.

00:16

Nikola Jokić! Za pobedu! Opet! VIDEO
Tanjug/AP Photo/Jim Mone

Srpski reprezentativac je preuzeo odgovornost pri rezultatu 98:98 i pogodio tešku dugu dvojku preko Karl-Entonija Taunsa, u stilu Dirka Novickog.

U poslednjem napadu Timbervulvsi nisu uspeli da pronađu otvoren šut, pa su Nagetsi pobedili rezultatom 100:98. Jokić nije imao noć za pamćenje, pogodio je samo devet od čak 23 pokušaja za koš iz igre, a promašio je i dva od tri slobodna bacanja.

Na kraju je za 36 minuta provedenih na parketu upisao 20 poena, 7 skokova i 6 asistencija, uz 4 lične greške i -2 u kategoriji primljenih i datih poena Nagetsa sa njim na parketu.

Nagetsi su propustili priliku da meč završe u regularnom delu, sredinom poslednje deonice su imali i prednost od 16 poena (90:74), ali do kraja nisu uspeli da ubace ni poen, pa su Timbervulvsi anulirali razliku i obezbedili produžetak.

Šansu da spreči dodatnih pet minuta je imao Džamal Marej, ali je promašio šut u poslednjim sekundama četvrtog kvartala.

Egal se nastavio i u produžetku, Timbervulvsi su odlučili da brane napad Nagetsa, započet na 26 sekundi do kraja, s namerom da obezbede sebi finalni pokušaj, bez obzira na ishod akcije protivnika.
Tanjug/AP Photo/Jim Mone
A o tome je ponovo odlučivao Jokić.

Posle duela sa Siksersima i jednim od najvećih konkurenata na centarskoj poziciji Džoelom Embidom, momak iz Sombora je uspeo da u direktnom duelu pobedi i Taunsa, šutem u poslednjim sekundama utakmice.

Statistika kaže da je Marej bio drugi košgeter Nagetsa, ali na njegovih 15 poena, 5 skokova i 2 asistencije treba dodati i 7 izgubljenih lopti.

Tokom utakmice se mučio i Pol Milsap, ali je ipak stigao do dabl-dabl učinka (14 poena, 10 skokova), što je u svoju biografiju upisao i Vil Barton, sa 13 poena i 12 skokova, ali i 5 asistencija.

Na drugoj strani je Endru Vigins ubacio 25 poena, Tauns je uz identičan poenterski učinak dodao i 16 skokova, a iz drugog plana su se aktivirali Džoš Okogi (17 poena, 8 skokova, 4 asistencije) i Džeret Kalver sa 10 postignutih poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: