Micić sa 27 poena vodio Efes do pobede, Makabi "progutao" Albu

Košarkaši Makabija su rezultatom 104:78 pobedili Albu, dok je Efes kao gost bio bolji od Olimpijakosa rezultatom 83:67 u 7. kolu Evrolige.

Izvor: SN

Četvrtak, 07.11.2019.

21:55

Micić sa 27 poena vodio Efes do pobede, Makabi
EPA-EFE/JOHN ANDREOU

Srpski plejmejker Vasilije Micić vodio je Efes do petog trijumfa u elitnom takmičenju sa 27 poena, 2 skoka, 5 asistencija i 2 ukradene lopte.

Uz njega je bio kao i obično Šejn Larkin. Larkin je meč okončao sa 24 poena, 6 skokova i 3 asistencije, dok su dvocifreni još bili Danston i Buboa sa po 10 poena.

Što se tiče Olimpijakosa, Brendon Pol je imao 15 poena, a Jorgos Printezis 14.

Olimpijakos je dobro počeo meč, uspeli su da prisvoje prvu čevrtinu da bi se njihova igra u potpunosti "raspala" u narednoj deonici u kojoj su uspeli da postignu samo 11 poena, dok su primili čak 32.

Danston, Micić i Larkin su delovali nezaustavljivo u tim momentima, pa je Efes na poluvremenu vodio sa 53:35. U narednoj četvrtini, videli smo "poslednji trzaj" Olimpijakosa, čak su uspeli da razliku spuste na 9 poena, ali to je bio njihov maksimum na večerašnjem meču.

Četvrta četvrtina je prošla u sjajnoj kontroli tempa turske ekipe, koja je rezultatom 83:67 upisala novi trijumf.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
"Ponos Izraela" nastavlja da oduševljava svoje navijače nakon nekoliko slabih sezona u Evroligi. Uspeli su da upišu i petu pobedu u Evroligi, jednu od ubedljivijih ove sezone, sa čak 26 razlike nad "nejakim" berlinskim timom.

Možemo slobodno reći da je Alba bila ravnopravni protivnik samo 10 minuta, tačnije, samo u prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 21:19 u korist Makabija.

U narednih deset minuta, Albu je "progutala" Menora, taj period meča su izgubili sa 13 razlike, pa je pri odlasku na "veliki odmor" na semaforu pisalo 52:37 za Makabi.

U naredne dve četvrtine, Makabi je samo "odradio posao", uspeli su da limitiraju Albu na 41 poen za 20 minuta košarke i da sasvim zasluženo zabeleže pobedu broj pet.

Najefikasniji pojedinac bio je Džon Dibartolomeo sa 19 poena, dok je Vilbekin imao 16. Na drugoj strani, Kavano i Siva su postigli po 14, a 12 je imao Rokas Gidraitis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: