Nadal: Imam još dva turnira na šljaci, nije sve izgubljeno

"Kralj šljake" Rafael Nadal poražen je u polufinalu Mastersa u Madridu od Grka Stefanosa Cicipasa.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 12.05.2019.

09:32

Nadal: Imam još dva turnira na šljaci, nije sve izgubljeno
Photo by Julian Finney/Getty Images

Ovo mu je treći uzastopni turnir na kom gubi u polufinalu, a zanimljivo je da će naredne nedelje u Rim po prvi put doći bez ijedne titule u sezoni.

Nadal je čestitao Cicipasu na pobedi, ali kaže da iz ovog rezultata ne treba previše "čitati" jer veruje da ima još dobre izglede da osvoji Rim i Rolan Garos.

"Normalnije je da mi se ovo sad dešava nego pre 14 godina. Još je dosta tenisa ispred mene. Ima vremena. Biću u prilici još da osvajam turnire koje nisam uspeo ove sezone. Ono što je potrebno jeste da budem spreman fizički i da igram tenis na visokom nivou. I dalje imam šanse da osvoijim turnir na šljaci, imamo još dva turnira na ovoj podlozi. Videćemo šta će biti u Rimu i Parizu", rekao je Nadal.

Od 2005. Rafa nas je navikao da pobeđuje na najsporijoj podlozi.

"Tenis je sav u pobedama i porazima. Godinama sam pobeđivao na šljaci, osvajao mnogo toga. Ove godine osećam da sam blizu, ali mi nekako ne uspeva. Morate to jednostavno da prihvatite i idete dalje. Svih vih godina pobede sam prihvatao kao nešto normalno, isto tako je bilo i a porazima. Tako je i sada", kaže španski teniser.

Kaže da ne želi da traži izgovore za neuspeh.

"Možemo da pokušamo da tražimo razloge zašto je sve išlo ovako, ali sve je u tome da igrate dobar tenis. Da sam igrao na tom najvišem nivou, verovatno bih dobio meč. A to nije bio slučaj, nisam igrao dobro koliko sam želeo. Posledica je da nisam bio u stanju da pobedim", zaključio je drugi teniser sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: