Klop održao lekciju Kovaču – Liverpul eliminisao Bajern!

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su ukupnim rezultatom 3:1 savladali minhenski Bajern.

Izvor: PT

Sreda, 13.03.2019.

20:30

Klop održao lekciju Kovaču – Liverpul eliminisao Bajern!
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Izabranici Jirgena Klopa pobedili su Bavarce na njihovom terenu sa 3:1 i potpuno zasluženo su prošli u narednu fazu takmičenja.

Golove za "Redse" postigli su Sadio Mane u 26. i 84. minutu, i Virdžil Van Dajk u 68, dok je Bajern do pogotka došao zahvaljujući autogolu Džoela Matipa u 39.

Činilo se da ćemo gledati još jednu uspavanku jer ni Klop, a ni Kovač, nisu želeli da rizikuju na startu utakmice. Ipak, da tako ne bude pobrinuo se Manuel Nojer. Nemački čuvar mreže pogrešio je u 26. minutu, Mane je to iskoristio, prevario ga i time doneo prednost Liverpulu.

Pošto se prvi meč završio 0:0, ovo je značilo da Bajern mora da napada i postigne makar dva gola, ako hoće u četvrtfinale. Krenuli su nešto žustrije domaći fudbaleri i krajem poluvremena im se to isplatilo.

Gnabri je snažno šutirao, lopta je pogodila u stopalo Matipa i minhenski klub došao je do izjednačenja. Sa ovim rezultatom se otišlo na pauzu. Znalo se da je Bajernu potreban pogodak i svi su mislili da će zbog toga ući veoma motivisano i odlučno u nastavak duela. Međutim, to se nije desilo.

Mihenski klub igrao je kao da je zadovoljan sa rezultatom 1:1, nije viđena nikakva inicijativa i Liverpul je znao kako to da kazni.

Prvo je Van Dajk nebeskim skokom savladao Nojera, a potom je Mane, drugim pogotkom na meču, zapečatio sudbinu Bajerna.

Milner je kod prvog gola laserski preciznim pasom pronašao Holanđanina, dok je Salah majstorski proigrao Senegalca za konačnih 3:1.

Niko Kovač, trener Bajerna, nije uspeo na pravi način da spremi ekipi i može se reći da ga je Jirgen Klop nadmudrio, i ne samo to, već mu je i održao lekciju.

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona na programu je u petak od 12 časova.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

254 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: