"Konobar prepoznao grb Zvezde – igrači napadnuti noževima i šipkama"

Direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević kaže da su igrači napadnuti u centru Splita metalnim šipkama, palicama i noževima.

Izvor: PT

Subota, 09.02.2019.

18:08

Foto: B92

Milojević je otkrio da Aleksandro Kralj, koji je skočio u more kako bi pobegao od napadača, ima vidljive posledice sa frakturom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.

"Incident se dogodio u kafiću u centru, igrači su bili u civilnim jaknama, a ispod su imali majice kluba. Velika je razlika klupska obeležja, a ne navijačka. Najnormalnije su sedeli, konobar je prepoznao obeležja i obratio se Maksimoviću baš zbog toga. Oni su hteli da napuste objekat, a onda se pojavila grupa huligana sa šipkama, mislim noževima i palicama", rekao je Milojević na vanrednoj konferenciji u prostorijama VSS.

Kako je naglasio, uprava kluba odlučila je da povuče ekipu i otkaže meč sa Mornarom zbog zabrinutosti za bezbednost.

"Igrači nisu još krenuli autobusom, čeka se da Kralj dođe iz policije i bolnice", rekao je Milojević, dodavši da ga niko iz Mornara nije kontaktirao.
Milojević je podsetio da gostovanje Mornara u Beogradu i da su hrvatski vaterpolisti nosili gaće sa oznaka poznate navijačke grupe iz Splita "Torcida".

"Ti isti igrači su igrali u gaćama Torcida, a niko nije napravio problem. Kao predstavnik kluba nikad ne bih dozvolio da neko pridaje njima i dodje do incidenta"

Prema njegovim rečima ponosan je što takve stvari ne mogu da se dese u Srbiji.

"Bilo bi me sramota da se nešto loše dogodi u Srbiji. Mi nikada nismo takvu sliku pokazali i nadam se da i nećemo. Dolazilo je i 6.000 navijača na Banjici".

Kako kaže, u ovom momentu se samo brine za bezbednost vaterpolista, a od daljim koracima nije razmišljao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

339 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: