Hrvati preko krila srušili Francuze

Reprezentacija Hrvatske je sa 23:20 savladala selekciju Francuske u poslednjem meču druge faze Svetskog rukometnog prvenstva.

Izvor: SV

Sreda, 23.01.2019.

19:36

Hrvati preko krila srušili Francuze
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Trijumfom nad aktuelnim svetskim šampionom izabranici Lina Červara su osigurali mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020. godine.

Na kraju grupne faze takmičenja Hrvatska je zauzela treću poziciju i u subotu će igrati za peto mesto.

Najefikasniji u redovima “vatrenih“ bio je desnokrilni 34-godišnjak Zlatko Horvat sa sedam golova, a najbolje ga je pratio kolega sa suprotne strane, 13 godina mlađi David Mandić sa četiri.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Melvin Ričardson, u strelce se upisao pet puta.

Hrvati su bili u prednosti manje-više tokom celog meča, ali su tek u finišu uspeli da stignu do razlike od tri gola.

U duelu Norveške i Mađarske nije bilo toliko uzbuđenja, predstavnik Skandinavije je od početka nametnuo svoj ritam igre i bez većih problema ostvario pobedu, kojom stiže do šanse da zauzme petu poziciju na kraju takmičenja.

Utakmica “prežaljenih“ u Grupi E, u kojoj su se takmičili Hrvatska i Francuska, između Brazila i Islanda je završena rezultatom 32:29.

Ranije je završen i duel Egipta i Tunisa (30:23), u okviru Grupe F.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: