"Pobediće Crna Gora, ali voleo bih da smo pod istim grbom"

Ne forsiraju samo fudbaleri dve selekcije priču o bratstvu između Srbije i Crne Gore, to uoči duela ističu i Podgoričani.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.10.2018.

13:30

Foto: B92/AK

U četvrtak uveče na Stadionu pod Goricom "Orlovi" gostuju "Sokolovima" u prvom međusobnom susretu dve selekcije.

"Za Crnu Goru. Pobedićemo!", kaže jedan Podgoričanima, dok drugi uz istu navijači strast dodaje, "Voleo bih da smo pod istim grbom".

Atmosfera u gradu popodnevnim časovima ne ukazuje da od 20.45 počinje istorijski meč. Nema nijednog navijača sa nacionalnim obeležjima, dok su ulice oko Gradskog stadiona puste. Jedva je primetno i prisustvo policije.
Foto: B92/AK
Lokalni mediji su naravno posvetili dosta pažnje samoj utakmici, podjednak broj strana u štampi posvećen je domaći i srpski fudbaleri, ali retko koju medij to ističe na naslovnoj strani.

"Crna Gora je spremna", udarna je vest na sportskim stranama "Vijesti" koji dodaju da utakmica uprkos takmičarskom ima i prijateljski karakter.

"Na pobedu!", strastvena je poruka, logično, "Pobjede", dok "Dan" najavljuje "Početak velikog rivalstva".
Foto: B92/AK
U međuvremenu, fudbaleri su izolovani u svom hotelu u centru grada, policija je prisutna ali u minimalnom broju.

Ulaz u hotel "opsedaju" samo najmlađi navijači koji se nadaju autogramima srpskih fudbalskih zvezda, a čekanje im se isplatilo kada je Filip Kostić izašao da se slika s njima.

"Srbije", uzvikivao je u tom trenutku jedan prolaznik, ali je brzo dobio rivala koji je uz podignute ruke i tri prsta dobacivao "Crna Gora".

Inače, duel Crne Gore i Srbije imao je predigra u vidu duela novinara iz dve zemlje. Domaćin je bio više nego ubedljiv – 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: