Sa zdravim Teodosićem Klipersi su plej-of tim

Košarkaš Los Anđeles Klipersa Miloš Teodosić odigrao je samo 45 mečeva u prvoj NBA sezoni ali je bio izuzetno koristan za tim Doka Riversa.

Izvor: PT

Ponedeljak, 30.04.2018.

14:00

Sa zdravim Teodosićem Klipersi su plej-of tim
Photo by Harry How/Getty Images

Kapiten reprezentacije Srbije imao je dosta uspona i padova tokom takmičarske godine zbog problema sa stopalom.

Od 82 meča Teo je odigrao 45 i prosečno je beležio 9,5 poena, 4,6 asistencija i 2,8 skokova, a Klipersi su tokom tih 45 utakmica ostvarili 29 pobeda i 16 poraza.

Na zvaničnom sajtu NBA pojavila se priča koliko je Teodosić bio koristan igrač za Kliperse, kada je bio u mogućnosti da igra. To govori podatak od 29 pobeda i 16 poraza, a postoje i ostale brojne statistike:

* Kada je Teodosić postigao 10 ili više poena Klipersi imaju skor 16/7, odnosno kada je ubacio 15 ili više poena tim iz 'grada anđela' ostvario je pet pobeda i jedan poraz.

* U utakmicama na kojim je Teo podelio 4+ asistencija Klipersi su na 25/11, kada je imao 5+ dodavanja skor tima je 18/4, dok su Klipersi ostvarili 12 pobeda i dva poraza, kada je Miloš imao šest ili više asistencija.

* Kada je Miloš igrao više od 20 minuta ekipa Doka Riversa ostvarila je učinak od 23 pobeda i 15 poraza, dok na 36 utakmica koliko je startovao LAK ima 22/14.

Klipersi su na kraju sezonu završili sa skorom od 42 pobede i 40 poraza, što im je bilo dovoljno za deseto mesto na Zapadu, a Teodosić se pokazao kao izuzetno važan šraf u timu.

Ukoliko ostane u LA naredne godine i ukoliko ga posluži zdravlje, trebali bismo da očekujemo još bolje partije srpskog igrača, ali i Los Anđeles Klipersa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: