Fila stoji – milioni na ulicama i besplatno pivo

Gotovo dva miliona navijača Fildelfija Iglsa okupilo se u ulici Brod (Broad Street) na paradi i proslavi osvajanja prvog "Vins Lombardi" trofeja.

Izvor:

Petak, 09.02.2018.

15:00

Fila stoji – milioni na ulicama i besplatno pivo
Photo by Jessica Kourkounis/Getty Images

Mnogi od njih su mislili da nikada neće doživeti osvajanje ovog trofeja i veliku gradsku paradu, ali je njihova ekipa prethodne nedelje u finalu Nacionalne fudbalske lige (NFL) pobedila Nju Ingland sa 41:33, što joj je treći šampionski pehar, ali prvi u Superbol eri.

Zagriženi navijači obučeni u tamno zelene dresove Iglsa su se po veoma hladnom vremenu duž ulice Brod u redovima većim i od dvadeset ljudi kako bi uspeli da vide i pozdrave svoje šampione koji su se vozili u otvorenim "dabl-deker" autobusima.

Mnogi od navijača iz Nju Džerzija su pešačili preko mosta "Bendžamin Frenklin", dužeg od tri kilometara, samo da bi ušli u grad.
Photo by Rich Schultz/Getty Images
Trofej Lombardi nosio je glavni trenr ekipe Dag Pederson, dok je vlasnik franšize Džefi Luri nosio transparent "Hvala vam navijači".

Pored njega su stajali MVP finala i kvoterbek ekipe Nik Fols, povređeni kvoterbek Karson Venc i njihova zamena Nejt Sadfeld.

Mnogi od igrača šetali su pored autobusa, fotografisali se i pozdravljali s navijačima.
Photo by Mitchell Leff/Getty Images
Škole, muzeji, sudovi, vladine kancelarije, pa čak i zoološki vrt u Filadelfiji bili su zatvoreni, kako bi svi gradjani mogli da pozdrave svoje "nove besmrtne heroje", dok je širom grada deljeno besplatno pivo i hrana.

"Da li ovako izgleda raj?", upitao je Pederson.

Malo ko je malo ko izvan grada verovao da u finalu mogu da "premlate legendu fudbala Toma Brejdija i trenera Bila Beličeka", kako je pisalo na jednom transparentu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: