Neuništivi Brejdi u osmom Superboulu!

Nju Ingland Petriotsi plasirali su se u finale NFL šampionata, popularni Superboul, deseti put u istoriji, a osmi u ovom veku.

Izvor: AK

Ponedeljak, 22.01.2018.

00:13

Neuništivi Brejdi u osmom Superboulu!
Foto: Getty images

Branilac titule je u finalu AFC konferencije savladao Džeksonvil Džeguarse 24:20, posle velikog preokreta u Bostonu.

Džegsi su odigrali fantastičan meč, nošeni raninbekom Leonardom Fornetom stigli do 20:10 početkom poslednjeg kvartala, a onda se probudio Tom Brejdi.

Po ko zna koji put je uz "asistenciju" trenera Bila Beličika sam preokrenuo situaciju na terenu te sa dva tačdaun pasa za Denija Amendolu u poslednjih devet minuta osmi put odveo Petse u SB!

Četrdesetogodišnji Brejdi je bacio 290 jardi, Amendola je skupio 84, a Brendin Kuks ravno 100. S druge strane, Džegsima nije pomoglo 293 jarde i TD Blejka Bortlesa.

Džegsi su dominirali trčanjem, osvojili 101 jard naspram tek 46 Petsa, ali je Bredi uspostavio dominaciju u poslednjem kvartalu u kojem je domaćin osvojio skoro 200 jardi.

Petsi su poveli 3:0 fild-golom Stivena Gostkovskog, a onda su dominaciju uspostavila najbolja odbrana lige što je dalo "krila" napadu Džegsa.
Foto: Getty images
Razbili su domaćina u drugom kvartalu, poentirali su sa svih strana, prvo je Mercedes Luis uhvatio TD pas Bortlesa, a onda je Fornet istrčao prvi TD za preokret na 14:3.

Nju Ingland u život vraća Džejms Vajt TD trčanjem od jednog jarda minut pre kraja poluvremena, ali Fornet nastavlja da osvaja jarde u trećem periodu, a to u poene pretvara Džoš Lembo, fild-golovima sa 54 i 43 za 20:10.

Tada se konačno budi Brejdi i kreće u karakterističan pohod. Čim je "povezao" nekoliko pasova njegovi saigrači su se rastrčali, a odbrana Džegsa počela da greši.

Brejdi je iz akcije u akciju osvajao jarde, da bi na oko devet minuta pre kraja sa tri sjajna pasa u nizu omogućio Amendoli zaslužen TD posle sjajne igre u prethodnom delu meča.

Usledio je ključni napad Džegsa koji su morali da zadrže posed nad loptom u narednih 5-6 minuta da bi odbranili vođstvo i stigli do SB, ali je zakazalo njihovo najjače oružje.

Fornet više nije uspevao da probije defanzivnu liniju Petsa, a Jeldon nije imao rešenje iz drugog plana. Usledile su nove greške i Nju Ingland brzo stiže do novog poseda.
Foto: Getty images
Brejdi nastavlja tamo gde je stao, baca za Vajta za 15 jardi, pa do Amendole za osam, a onda sam itrčava dva i dovodi svoj tim na sedam od end zone.

Vajt uspeva u narednoj akciji da istrči samo jedan jard, a onda opet na scenu stupa tandem Brejdi-Amendola koji hvata loptu na korak od aut linije i oduševljava Žilet stadion.

Džegsi su imali skoro tri minuta za povratak u život i novi preokret, Bortles ih je sa nekoliko dobrih pasova doveo na 40 jardi od end-zone, ali ga na drugom pokušaju za deset sekuje Van Noj i izbija loptu, ali Robinson spasava posed za goste.

Sedam izgubljenih jardi i žestoka odbrana Džegsa su obeshrabrila Bortlesa koji posle pasa od četiri jarda baca i nekompletan i stavlja tačku na meč.

U finalu NFC kasnije se sastaju Filadelfija Iglsi i Minesota Vajkingsi. Superboul LII na program je za dve nedelje u Mineapolisu.

Džeguarsi su ostali jedan od četiri tima (Hjuston Teksans, Klivlend Brauns, Detroit Lajons) koji nikad nisu igrali u SB.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: